Почетна » Бјелетић: Поплављене улице у Нишу, а надлежни кажу – „одговоран“ Свети Илија

Бјелетић: Поплављене улице у Нишу, а надлежни кажу – „одговоран“ Свети Илија

од admin
0 коментар

 

Снажно невреме јуче је погодило Ниш. Бјелетић каже да је била олуја и мини катастрофа.

Синоћ су улице биле поплављене, у некима није могло да се прође – из Водовода је стигло објашњење да се тако нешто дешава и у другим местима, наводили Београд, Беч, чак помињали и Светог Илију, каже Бјелетић.

Постоје делови града који су непролазни кад год је киша, проблем постоји на неким местима са канализацијом која не може да прими толико воде, додаје гошћа Н1, мада каже да су Нишлије навикле на ту ситуацију и да знају којим улицама да пролазе кад је киша, а којим не. Али, у коментарима на порталу Јужних вести, истиче, највише су се осврнули на „оправдање“ надлежних – да је Свети Илија.

Истиче да читаоци портала Јужне вести реагују природно на елементарне непогоде, али да другачије реагују на објашњења која стижу од надлежних.

„Људи прихвате да је пала киша и дувао ветар, али имају проблем да прихвате објашњења која стижу од надлежних“, каже она, наводећи као пример управо то – да је био Свети Илија.

Бјелетић каже да је много коментара стигло на „нишког пауна“.

„Говорило се о томе колико је коштао, да ли се паун заправо прихвата или не прихвата као симбол Ниша. Људима боду очи објашњења надлежних“, каже она.

Како каже, када се говори о заради, Ниш је увек испод републичког нивоа.

„Стално се манипулише податком колико је незапослених, односно запослених, не може се доћи до праве слике. Стручњаци кажу да на цифре о којима говори власт више утиче исељавање, него запошљавање“, каже Бјелетић.

Говорећи о документу који је председник Александар Вучић читао на телевизији Пинк, са ознаком државна тајна, Бјелетић каже да је питање о коме се највише разговара „зашто је то урадио“.

„Дигла се стручна јавност на ноге, то показује колики је ово скандал, сада је највеће питање зашто се то десило. Сви су сложни у оцени да то јесте скандал, сада је питање зашто се догодио и коме се председник заправо обраћа“, каже она.

Говорећи о годишњици акције „Олуја“, каже да је свака људска трагедија „дежурна тема за политичаре“.

„Као да живимо у прошлости, исти сценарио се из године у годину понавља. То је наша трагедија – што је све дневна политика“, каже она.

Говорећи о фестивалу Нишвил, који се одржава у Нишу, каже да Ниш најлепши у августу.

„Због уметника који дођу и донесу нову, позитивну енергију. Музички део почиње крајем недеље, већ има више људи у граду. Нишвил је догађај који Нишлије воле, у августу су и Нишки филмски сусрети, без чега је град у августу незамислив“, каже Гордана Бјелетић.

Н1 Београд

Можда ти се свиди

Оставите коментар