Почетна » МИНИСТАРКА ЗА ПОНОС СРБИЈЕ! Млада Нишлијка писала Ани Брнабић о свом проблему, и одмах добила ОВАЈ ОДГОВОР!

МИНИСТАРКА ЗА ПОНОС СРБИЈЕ! Млада Нишлијка писала Ани Брнабић о свом проблему, и одмах добила ОВАЈ ОДГОВОР!

од admin
0 коментар

Нишлијка је министарку подсетила на неиспуњено обећање да ће пријавом у породилишту свака мајка на кућну адресу добити извод из матичне књиге рођених

Спорост и неаужурност администрације је понекад могуће убрзати и преко друштвених мрежа, ни мање ни више, него у директном обраћању ресорној министарки.

То је урадила Нишлијка Ана Шурдиловић Николовски, која је подсетила министарку за државну управу и самоуправу Ану Брнабић на неиспуњено обећање да ће пријавом у породилишту свака млада мајка на кућну адресу добити извод из матичне књиге рођених, пријаву пребивалишта за своју бебу и здравствену књижицу.

Како Ана Шурдиловић Николовски, мајка двомесечног Тодора каже, у нишком породилишту је пријавила своју бебу да би скратила мучну процедуру добијања извода из матичне књиге рођених, пребивалишта и здравственог осигурања. По најавама министарке Брнабић из октобра прошле године, свака породиља је требало, да по пријави бебе у породолишту, на кућну адресу добије ова потребна документа.

– Извод из матичне књиге рођених ми је за сина дошао веома брзо. Међутим, пребивалиште није. Тај документ ми је био потребан да би се добио матерински, то јест родитељски додатак. Без тога не може, а рекли су да је рок за добијање месец дана – каже Ана.

Кроз смех каже да „уме да се обрати на праву адресу“, тако да се огласила путем друштвене мреже Тwиттер и „прозвала“ Ану Брнабић, министарку.

– Она ми је најсимпатичнија од свих министара у Влади, па сам тако одлучила да јој лично пишем – додаје Ана.

Погледајте целу преписку:

 

 

 

 

 

 

 

 

Еспресо.рс / Нискевести

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар