Почетна » БУСПЛУС УМЕСТО НОВЦА Град издао препоруку општинама да накнаду за превоз више НЕ УПЛАЋУЈУ НА РАЧУН радника

БУСПЛУС УМЕСТО НОВЦА Град издао препоруку општинама да накнаду за превоз више НЕ УПЛАЋУЈУ НА РАЧУН радника

од admin
0 коментар

Да би се побољшала наплата градског превоза, челници престонице су свим општинама послали обавештење да су од новембра дужни да свим својим запосленима уплаћују месечну Бусплус претплату!

Више од половине општина запосленима су до сада накнаду за превоз исплаћивале у новцу. Међу њима су предњачили Раковица, Земун, Сурчин, Врачар, Вождовац, Обреновац, Сопот…

– Поштоваћемо препоруку Града, обавезу плаћања превоза обављаћемо кроз куповину Бусплус карата запосленима – саопштили су из ГО Земун.

Preporuka upućena opštinama

Стари град је до сада за више од половине запослених куповао Бусплус месечне карте.

– Ми смо до сада вршили уплату на тај начин за 55 одсто запослених који су изразили такав захтев, а трећа смо општина по проценту уплата. Према закону, односно колективном уговору о раду, запослени имају право избора, тачније да одлуче да ли ће им тај новац бити уплаћен на рачун или ће добити Бусплус карту – истиче председник општине Марко Бастаћ и додаје “да ће сходно томе и убудуће законски поштовати вољу запослених”.

Како се наводи у званичном документу који је достављен општинама, они који не буду поступали по наведеној препоруци биће санкционисани, тј. неће моћи да повлаче средства из буџета капиталних инвестиција и неће се разматрати њихови предлози за продужење линија јавног градског превоза.

У општини Нови Београд кажу да су претходних година управо због таквог поступања имали проблема код Државне ревизорске институције (ДРИ), која је као неправилност забележила то што су претплату за Бусплус запосленима уплаћивали унапред за следећи месец.

Slaba naplata karata u prevozu

– Послушаћемо ову препоруку само у случају да нам Град Београд пре тога достави мишљење ДРИ да ће извршење тог расхода бити у складу са законом, да не бисмо поново били њима на удару – наводе за “Блиц” у ГО Нови Београд.

СЛЕДЕЋА СУ ГРАДСКА ПРЕДУЗЕЋА

Ако ова “препорука” уроди плодом, по узору на општине и остале градске институције, сва предузећа чији је Град оснивач могла би да очекују овакву меру. Заменик градоначелника Горан Весић је још раније тврдио да би “сва јавна предузећа морала својим запосленима да уплаћују месечне Бусплус претплате”.

Рада Бјелић  Блиц

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар