Почетна » ИСПЉУНУО 7 МИЛИОНА: Матијевић преузима зграду Југоекспорта 1. фебруара, преуређује је У ХОТЕЛ!

ИСПЉУНУО 7 МИЛИОНА: Матијевић преузима зграду Југоекспорта 1. фебруара, преуређује је У ХОТЕЛ!

од admin
0 коментар

Петар Матијевић је агенцију Бета рекао да су нетачне информације појединих медија да је продају те зграде преко суда оспорила „Алфа банка“

Власник Месне индустрије „Матијевић“ потврдио је данас да ће 1. фебруара преузети купљену пословну зграду некадашњег „Југоекспорта“ на Тргу Републике, у центру Београда, јер је исплатио целокупну суму од 7,3 милиона евра и оверио уговор.

Петар Матијевић је агенцију Бета рекао да су нетачне информације појединих медија да је продају те зграде преко суда оспорила „Алфа банка“.

– Та банка је била већински поверилац прве класе наплативости и имала је потраживање од Југоекспорта од око 10 милиона евра. Наплатила је целокупну суму и нема сметњи да преузмем купљену зграду и преуредим је у хотел – рекао је Матијевић.

На питање када ће почети та реконструкција, Матијевић је рекао да се припрема пројекат обнове фасаде која је под заштитом државе, и не сме се мењати.
Додао је да ће хотел са четири звездице имати 65 соба и 40 паркинг места, а нису предвиђене сале за конгресни туризам.

Матијевић је зграду „Југоекспорта“ од 5.500 квадратних метара купио за 7,3 милиона евра крајем децембра прошле године у надметању са МК групом Миодрага Костића и „Алфа банком“.

У јавности је било негодовања због тога што је зграда подата по око 1.300 евра по квадратном метру. Раније је на продају нуђена неколико пута, по знатно вишој цени, али безуспешно јер купаца није било.
Зграда је сазидана 1923. године, по пројекту Матије Блеха.

Еспресо.рс / Бета

Можда ти се свиди

Оставите коментар