Почетна Локалне вестиГроцка СИЂИ ДО РЕКЕ Уређен грочански кеј

СИЂИ ДО РЕКЕ Уређен грочански кеј

од admin
0 коментар

Комплетни радови и опремање кеја са 22 клупе и 11 канти за смеће финансирани су уз помоћ донација приватних фирми и предузећа, појединаца и локалних институција.

– Сем тога, шеталиште је очишћено од вишегодишњих наслага земље и муља, опрано, а трава покошена. Засађен је и дрворед Сибирског бреста који почиње да олистава и надамо се да ће за коју годину шеталиште бити налик прелепом Земунском – кажу у Општини Гроцка.

Председник општине Стефан Дилберовић јуче је симболично открио донаторску таблу.

– Желим да се захвалим грађанима, привредницима и функционерима који су узели учешћа у овој дивној акцији. Ово је пример како и у осталим местима може да функционише сарадња између привредника, грађана и општине на задовољство свих.

Овом приликом позивам и друге привреднике да узму учешћа у неким наредним сличним акцијама.

Одазив је већи него што смо очекивали сакупљено је више средстава него што је било потребно а у договору са донаторима та средства ће бити употребљена за завршетак уређења платоа Илије Гарашанина преко пута Цркве – истакао је председник Дилберовић.

Како кажу у Општини, начињен је први корак ка оживљавању грочанског приобаља и његових рекреативних и туристичких потенцијала. Шеталиште је покривено видео надзором високе резолуције као превентивна мера против вандалског понашања.

До краја године је планирана набавка нових контејнера и камиона а у току наредне најављен је почетак изградње комплетног канализационог система, а привредници су позвани да помогну.

Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар