Почетна » Видоје из Врчина од јутрос ипак штрајкује глађу испред општине Гроцка

Видоје из Врчина од јутрос ипак штрајкује глађу испред општине Гроцка

Нису почели радови, те се одлучио на овај корак

од Жиг Инфо
0 коментар

Видоје Теофиловић из насеља Врчин, решио је да 9. маја , ступи у штрајк глађу испред зграде ГО Гроцка, из разлога зато што након силних обећања из ГО Гроцка, није асфалтирала Македонска улица.

Међутим, тог дана Видоје није ни стигао до испред зграде ГО Гроцка јер су га сачекали функционери ове локалне самоуправе, како би га одговорили од штрајка и још једном му дали обећање да ће улица Македонска бити асфалтирана.

Имао је Видоје тог дана чак два састанка. Један са Већником Филипом Анђићем, други са представником ЈП „За развој ГО Гроцка“ и нађен је поново компромис.

Према тадашњим речима Видоја, он је штрајк обуставио до почетка јуна јер, како му је  дато обећање, радови на асфалтирању комплетне улице Македонске ће бити одмах након 20. маја. ове године.

-Ја сам обуставио штрајк до 1. јуна ове године. Уколико  не испуне обећање, враћам се назад али тада нећу разговарати са било киме, већ ступам у штрајк глађу докле год се Македонска улица у Врчину не асфалтира, рекао је Видоје Теофиловић тог 9. маја 2022. за Жиг инфо.

Међутим, од јутрос Видоје Теофиловић је ипак ступио у штрајк глађу, а разлог је, између осталога, што у Македонској улици у Врчину још нису започети радови.

За медије не може и не жели пуно да говори, као ни са представницима ГО Гроцка јер је, како каже Видоје, гладан. На кратко је испричао да јесте речено да ће до 1. јуна обуставити штрајк глађу, али и да ипак није добро схваћен. Ако до сада нису почели радови, значи до 1. јуна неће бити завршено и то је логично и додао је да има два захтева.

-Имам два захтева. Не одлазим одавде док се не асфалтира улица , или док не дође лично министар Тома Момировић како би попричао са њим, био је кратак Теофиловић.

Теофиловића обилази први комшија и он је, практично, његов преговарач. У изјави за Жиг инфо, каже да су Видоја замолили да не штрајкује испред зграде ГО Гроцка, али да он ипак се неће склонити.

Опширније у видео прилогу:

Подсетимо се, у априлу прошле године, мештани Македонске улице из Врчина су протестовали испред зграде ГО Гроцка због тога што им се улица не асфалтира деценијама уназад.

Убрзо, протест је прекинут јер је склопљен начелни договор између мештана Врчина и представника ГО Гроцка. Представнике ове улице тада је примио заменик председника ГО Гроцка, Дејан Влашковић.

Како им нису испунили обећања, мештани ове улице поново су протестовали почетком октобра прошле године. И тада су им, као и претходног пута из ГО Гроцка обећали да ће решити њихов проблем до избора ове године. Истини за вољу, обећање је стигло накнадно, односно челни људи ГО Гроцка нису хтели пред камере Жиг инфа, како би дали било какву информацију о тадашњем протесту.

 

ЕЖИ

Можда ти се свиди

Оставите коментар

16 + 5 =