Почетна » Кукасти крст поред школе и полицијске станице у Новом Саду

Кукасти крст поред школе и полицијске станице у Новом Саду

од admin
0 коментар

Кукасти крст величине око два метра осванула је данас у Новом Саду у близини једне основне школе и полицијске станице, јавила је неформална иницијатива “Објективно боље”.

Активисти иницијативе обишли су улице у потрази за графитима мржње у акцији поводом 70 година победе над фашизмом, а како су навели, непријатно их је изненадио призор поред Основне школе “Иво Лола Рибар”.

“Фашистички симбол налази се на самом почетку Улице браће Јовандић, која су настрадала управо од фашистичке руке 1942. у Новосадској рацији. Као мултикултуралан и мултиетнички град у којем је фашистичка идеологија многе породице завила у црно, Нови Сад не сме себи да дозволи да му улице буду упрљане фашистичким и нацистичким симболима и другим порукама мржње”, саопштила је та Иницијатива.
Они су захтевали од антиграфити јединице и надлежних градских институција да хитно реагују и уклоне графит, али и да озбиљније схвате тај посао јер у Новом Саду у многим улицама постоје слични симболи и поруке мржње.

“Када би казнена политика према учиниоцима била озбиљнија и када би се они који осликавају Нови Сад порукама мржње ревносно санкционисали, број таквих графита био би значајно мањи и била би послата порука да фашизму у Новом Саду нема места”, поручили су из инцијативе.

У Новом Саду се сутра низом манифестација, полагањем венаца и великим концертом на Тргу слободе обележава 9. мај, Дан победе над фашизмом.

Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар