Почетна » Око Врања краду све – од ајвара до трактора

Око Врања краду све – од ајвара до трактора

од admin
0 коментар

Села у врањском крају све чешће на мети организованих локалних крадљиваца. Само у Моштаници обијено око 15 кућа. Узнемирени мештани тврде да бандити знају сваки њихов корак

СЕОСКА домаћинства у врањском крају у последње време често су на мети лопова – од оних озбиљних крађа када из сеоских домаћинстава нестају читаве пољопривредне машине, па до крајње бизарних, када из подрума „добију ноге“ која тегла ајвара или домаћа ракија.

Само врањско село Моштаница последњих неколико месеци било је више пута на мети лопова. Обијено је око 15 кућа, а оштећени сумњају да је реч о организованој групи делинквената.

Како мештани наводе, породична кућа Михајловића обијена је чак три пута у последња два месеца, док су још неки домаћини по два пута остајали без ствари из кућа и дворишта. На мети лопова који „ординирају“ углавном током ноћи била је и кућа Златка Стаменковића.

Мештани не желе јавно да причају о овом проблему и кажу да су сваки случај пријавили полицији која сачини записник и све се завршава на томе.

– Ма, краду све што им дође до руке, нама сељацима је штета кад ти из подрума изнесе било шта, а било је и случајева кад су празнили замрзиваче, обијали куће, ломили прозоре и износили ћебад, технику и слично – прича један од мештана који не жели да му се име објављује из страха да не би био поново жртва лопова.

Саша Михајловић из Моштанице прича да је у вечерњим сатима 12. јануара обијена његова кућа, а нешто раније и кућа његовог оца.

Отац и ја нисмо били ту, ишли смо до Врања, а жена је изашла са децом. Очигледно су знали да нема никог код куће. Ушли су на врата и побегли кроз прозор, пошто се моја супруга у међувремену вратила. Однели су нам из куће неколико квалитетних ћебади – прича Саша Михајловић.

Његов отац Миодраг додаје како село не памти овако бахате лопове којима ништа није свето.

У комшилуку је украден и култиватор, бакарни казан за ракију, мед, секира… лопови носе зимницу и празне фрижидере, причају мештани који сматрају да се ради о добро организованој банди која пљачка по селу.

Драган Стаменковић пи-ар Полицијске управе у Врању, каже да полиција ради по свакој пријави појединачно и потврђује сумње да је реч о организованој групи.

– Полиција ради на проналажењу особа које су покрале мештане Моштанице, али додао бих да су напуштена сеоска домаћинства или викендице често на мети лопова и у другим крајевима не само у Моштаници – закључио је Стаменковић.

ЛОПОВИ ОСТАВИЛИ ПОРУКУ НА ФРИЖИДЕРУ

Срђану Јовићу, угоститељском раднику из Моштанице који је преко недеље због посла углавном у Врању, лопови су однели сву храну из куће и оставили „потпис на фрижидеру“. Према његовој тврдњи, лопови су појели сву храну, па чак и спавали ту јер су знали да није код куће.

Ј. СТОЈКОВИЋ    Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар