Почетна » Милошевић: Напредњаци су незадовољни, зато им прете

Милошевић: Напредњаци су незадовољни, зато им прете

од admin
0 коментар

Члан ССП и координатор протеста „Један од пет милиона“ приведени због снимања аутомобила у којима су функционери СНС

 

Активисти, чланови али и функционери Српске напредне странке у Блацу и Топлици неће више да трпе понижења и претње, јер су свесни да за седам година власти напредњака ништа није урађено.

 

 

Зато је у Блацу у недељу увече организован састанак локалних напредњака и високих функционера СНС Зорана Милојевића Зеље, Драгана Стевановића Боскета и Дарка Лакетића, који смо ми снимали и зато смо приведени, каже за Данас Дејан Милошевић, члан Главног одбора Странке слободе и правде, који је у недељу увече приведен у полицијску станицу у Блацу.
 
Осим њега приведен је и Богдан Мијаиловић, координатор протеста „Један од пет милиона“ за Топлицу. Разлог привођења је снимање аутомобила у којима су функционери СНС дошли на састанак, саопштила је ССП.
 
Милошевић каже да је од незадовољних напредњака сазнао за одржавање састанка па је хтео да сними и фотографише аутомобиле, и то државне, како се користе у страначке сврхе. На питање како зна да су аутомобили државни, он одговара да је састанку присуствовао државни секретар али и председник општине Блаце Милан Ћурчић, којег је шофер чекао сатима. Према Милошевићевим речима, најављен је и долазак Братислава Гашића, шефа БИА.
 
Милошевић наводи да су у полицији, где је задржан неколико сати, били коректни и да су њега и Мијаиловића испитивали о разлозима због којих су снимали долазак на састанак, а да је очигледан разлог због којих су приведени био то што су учесници састанка желели да они буду склоњени.
 
– Напредњаци су незадовољни и не желе да трпе понижења и претње. Зеља им прети физички, а Гашић хапшењем. Незадовољство напредњака показује и почетак састанка који нисмо чули јер смо били напољу. Пуштен је видео-снимак поруке Александра Вучића, који није рекао да ће нешто урадити за овај крај, него је одмах почео са нападима на Ђиласа и локалне напредњаке. Тада је један од активиста СНС узвикнуо да га није брига за Ђиласа јер никад, па ни сада, у том крају није био на власти. Ми имао проблем са влашћу СНС, узвикнуо је он – описао је Милошевић.
 
Упитан да ли је против њега и Мијаиловића покренут неки поступак, одговара да не зна шта може да очекује „у држави у којој се полиција и судови ништа не питају, већ све зависи од политике“.
 
У ССП сматрају да су Милошевић и Мијаиловић без било каквог законског основа приведени и да је то најгрубља злоупотреба полиције ради застрашивања неистомишљеника актуелне власти. „То што су телефоном снимили и није основ за њихово привођење, већ за поступак против државних функционера који су их злоупотребљавали“, наводи се у саопштењу ССП.
 
ИЗВОР:danas.rs/Л.В

Можда ти се свиди

Оставите коментар