Почетна » Гајић: Патриотска и државотворна опозиција да наступи заједно на изборима

Гајић: Патриотска и државотворна опозиција да наступи заједно на изборима

од Други Пишу
0 коментар

Потпредседник и посланик Народне странке Владимир Гајић изјавио је да би патриотске и државотворне странке требало заједно да наступе на изборима и да се окупе у блок који се залаже да Србија одлучно одбаци „француско-немачки“ план за независност „Косова“.

„Национални блок би могао да добије довољно велики број гласова да спречи намеру СНС-а и режима Александра Вучића да почини потпуну издају Србије. Режим још није починио потпуну издају, али је припремио терен и остало је само да дозволи ’Косову’ да уђе у УН, чиме би Србија трајно изгубила Косово и Метохију. ’Косово’ не може да постане држава док не уђе у УН, а ’француско-немачки’ споразум предвиђа управо то“, рекао је Гајић на Скупштини Општинског одбора Народне странке Палилула.

„Ако Србија својом вољом изгуби Косово и Метохију, то би сигурно означило почетак краја наше нације. Све традиционалне западне демократије су изградиле демократски поредак пошто су створиле националне државе тако што су очувале свој идентитет, језик, културу и религију“, додао је Гајић.

Гајић је навео да је немогуће да цела опозиција наступи на изборима у једној колони и да на то не би требало трошити време и енергију, а да ће опозиција, ако буде разума, наступити у две колоне.

„Наступ целе опозиције у једној колони је немогућ зато што о неким важним питањима за државу постоје велике разлике међу опозиционим странкама, али постоји много тема о којима се сви у опозицији слажу – борба против криминала и корупције, успостављање правне државе и владавине права, економска питања“, рекао је Гајић.

Гајић је навео да је у Србији погрешно успостављена подела на левицу и десницу тако што се десницом сматрају патриотске странке којима су приоритет државна и национална питања, док су „за левицу проглашене странке које су спремне да прихвате све што Запад тражи од Србије“, а не оне странке које имају левичарске идеје и залажу за социјалдемократију.

„То није никаква политичка подела на левицу и десницу, него пропаганда коју емитују и медији које контролише власт и наводно слободни медији“, закључио је Гајић.

За председника Општинског одбора Народне странке Палилула изабран је Павле Косић, а изабрани су и делегати за Скупштину Народне странке, заказану за 22. октобар.

Можда ти се свиди

Оставите коментар