Почетна » АЈКУН МОРА ПРИВРЕМЕНО ДА СЕ СЕЛИ У КОМШИЛУК Мишковић продаје „Делтину“ зграду

АЈКУН МОРА ПРИВРЕМЕНО ДА СЕ СЕЛИ У КОМШИЛУК Мишковић продаје „Делтину“ зграду

од admin
0 коментар

Власник „Делта холдинга“ Мирослав Мишковић централу ће привремено преселити на локацију неколико стотина метара даље од садашње зграде док не изгради нову.

Привремена локација компаније биће „НБГП апартмани“, који се налазе такође на Новом Београду.

„НБГП апартмани“ су такође у власништву Мирослава Мишковића, па један од најбогатијих Срба неће морати да иде у подстанаре. И нова модерна „Делтина“ зграда налазиће се надомак старе на Новом Београду у којој се више од десет година налазила централа Мишковићеве компаније.

У „Делти“ су нам потврдили да граде нову зграду. Ипак, иако постоји пројекат за нову зграду, још нису добили грађевинску дозволу неопходну за почетак изградње.
На питање да ли се привремено селе у други, такође њихов простор, у „Делти“ нису били прецизни, али су потврдили да су „НБГП апартмани“ њихово власништво и да је то сигурно једна од солуција.

– Нова „Делтина“ пословна зграда градиће се на локацији поред мале куле на којој је сада „Импулс дворана“ – додали су у „Делти“.

Како је недавно најављено, зграда ће имати 20.000 квадрата, а градња би, како очекују у „Делти“, требало да почне у мају.

Израелац архитекта

Архитектонско решење за ову зграду радио је студио „МYС Арцхитецтс“ аутора Ами Мура из Израела, који је већ сарађивао са „Делтом“ на другим пројектима укључујући шопинг центре „Делта Цитy“ и будући „Делта Планет“.

Збогом старој згради након пуних 10 година
Ипак, све зависи од грађевинске дозволе. Ти квадрати биће распоређени на 10 надземних и две подземне етаже са затвореним паркингом од 180 места.

У „Делти“ нису знали да нам кажу кад би требало да се преселе, мада медији спекулишу да Мишковић има рок до краја године да се исели из садашњих просторија. Према сазнањима „Блица“, власник „Делте“ је већ нашао купца за „Делтину“ зграду на Новом Београду где је и централа те компаније. Ради се само о четири горња спрата, јер су четири доња већ у власништву Банка Интезе. Цена по којој би зграда била продата је око 18 милиона евра.

Сузана Лакић   Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар