Почетна » Алексић: Јовањица може да сруши власт СНС-а, зато линчују Миленковића

Алексић: Јовањица може да сруши власт СНС-а, зато линчују Миленковића

од Други Пишу
0 коментар

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић изјавио је да се „држава ломи на ’Јовањици’“ и да је то једина афера која може сломити и срушити власт СНС-а.

„Одатле хистерија и притисак, јер режим не зна шта ће, пошто ће се доћи до налогодаваца тог пројекта из врха власти. Зато линчују инспектора Слободана Миленковића, кога желе да криминализују и дискредитују и да тог кључног сведока, који је ухапсио власника ’Јовањице’ Предрага Колувију, представе као човека без кредибилитета, пошто нису успели да га ликвидирају“, рекао је Алексић порталу Нова.рс.

Алексић је оценио да се Миленковић „храбро супротставио режиму“, који је мислио да ће га лакше сломити.

„Када то нису успели, спроведен је сценарио са оптуженом Дијаном Хркаловић, коју тужилаштво узима за кредибилног сведока. Видим да је и адвокат Владимир Ђукановић нешто нервозан, прети и мени хапшењем, претпостављам да му не прија велика врућина. Ђукановић је адвокат Колувије, Андреја Вучића и Дијане Хркаловић, и он има одређени задатак у оквиру њихове организације“, рекао је Алексић.

„Пуна истина о ’Јовањици’, која је по оптужници била највећа плантажа марихуане у Европи, још није се сазнала, а сазнаће се када крене поступак ’Јовањица 3’, који ће почети када уђе у судску процедуру ’Јовањица 2’, чији је почетак већ 12 пута одлаган“, додао је Алексић.

Алексић је навео да су у предмету „Јовањица 1“ оптужени власника тог пољопривредног добра Предраг Колувија и његови људи, а да „Јовањица 2“ обухвата припаднике БИА, ВОА и МУП оптужене за обезбеђивање производње марихуане, док би „Јовањица 3“ требало да обухвати оне који су дали налог припадницима служби безбедности да то раде.

„Врх власти се из петних жила упиње да заштити и одбрани криминалце који су узгајали марихуану, а да окриви полицајце који су их открили и похапсили. Прогањају полицајце јер штите себе, а не само Колувију. Александар Вучић штити себе када брани Колувију и каже и ’па шта, имао је само тону марихуане’, јер се то догодило у држави којом управља Вучић и то су организовале његове службе“, рекао је Алексић.

Алексић је додао да би у свакој нормалној држави пала влада због случаја попут „Јовањице“.

Потпредседник Народне странке је навео да су консултације код Вучића о формирању владе биле „чиста фарса и симулација“.

„Вучић се консултује са СНС, чији је председник, и каже да су га обавестили да имају већину за формирање владе – то вређа интелигенцију грађана Србије. Очекујем да ће председник владе бити Синиша Мали, он је финансијски ’консиљере’ режима и доказани плагијатор, који је украо нечије знање када је преписао докторат“, рекао је Алексић.

Алексић је истакао да ће Вучић и људи из „врха садашњег режима“ сигурно одговарати када Народна странка буде на власти.

„Нема компромиса са њима и не може се једно говорити пре избора а друго после избора. Када су Бошко Обрадовић и Борис Тадић учествовали у преговорима са влашћу о изборним условима, Драган Ђилас је рекао да они због тога више нису опозиција и да са њима нема коалиције. Тадић због тога није био са нама у колони, а сада они (ССП) седе и разговарају са Вучићем. То је врло спорно. Нема бољитка за народ док је Вучић на власти“, рекао је Алексић.

Алексић, који се у Трстенику бави производњом јабука, навео је да се у Србији годишње производе између 400.000 тона и 500.000 тона јабука, а да је потрошња седам килограма годишње по глави становника, што је убедљиво најмање у Европи, где је просек 35 килограма.

„Када би била спроведена кампања о користима јабуке, ми бисмо већи део производње продали у Србији, али то многима не одговара. Мали произвођачи морају да продају јабуке по 30 или 35 динара за килограм, што је на ивици рентабилности и мало се разликује од цене производње, док се у продавници килограм јабука не може купити испод 100 динара, јер велики произвођачи и монополисти продају трговинским ланцима по 60 или 70 динара за килограм“, рекао је Алексић.

„Тако мали пољопривредници пропадају, грађани скупо плаћају храну, а профитирају монополисти којима то држава дозвољава и не води рачуна о српском сељаку“, закључио је Алексић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар