Почетна » ПОНОШ: Нова Влада – велика, а нејака

ПОНОШ: Нова Влада – велика, а нејака

од Други Пишу
0 коментар

Здравко Понош, лидер Србија Центар – СРЦЕ, изјавио је да ће нова Влада Србије бити велика, а нејака, јер суштински неће имати велике ингеренције. Он је навео да ће се она суочавати са два велика изазова; енергетско – привредним, као и Европа, али и са питањем Косова.

„Одлуке о том, а и другим темама ће, као и до сада бити доношене иза завесе“, навео је Понош у емисији „Право питање“ на ТВ Шабац.
Он је навео да је евидентно да је фокус нове Владе на апарату силе где је Вучић поставио себи лојалне људе; као и у области финансија и енергетике.
„То су људи у које Вучић има поверења или шаље неке сигнале са њиховим избором. Верујем да ће наставити убрзано да нас задужују, а то ће неко једног дана морати да враћа. То како се задужују и како троше паре није обећавајуће“, рекао је Понош и поставио питање кад ће неко одговарати што смо уништили свој енергетски систем. Он је подсетио да смо 1999. године били бомбрдовани, а да су наши инжињери могли да оправе систем брзо.
„Након тога што Грчић прошета кроз ЕПС нема тих инжињера да среде. Тада нисмо увозили струју сада морамо. Многе области су тако уништене“, истакао је лидер СРЦЕ.
Он је указао да власт манипулише питањем Косова и када треба да прикрију неку своју брљотину они издраматизују нешто око Косова.
„Зашто је толики проблем питање таблица, а Српска листа, филијала СНС-а и даље седи у Куртијевој Влади. Не видим да Срби живе боље, а силан новац је отишао доле. Шта раде у Влади ако проблеме решавају барикадама“, истакао је Понош.
Он је поновио да је за улазак Србије у ЕУ, као и да то не значи губитак националног индентитета, већ бољи живот.
„Мађари нису били овако дрчни пре уласка у ЕУ. Питање је да ли желимо да идемо тамо. Уверен сам да нас ова власт не води тамо. Да води направила би бар један корак, а ми стојимо у месту или назадујемо“, истакао је Понош додајући да ако се прави нова „гвоздена завеса“ да је она сада далеко источно од нас.
„Не треба нигде да идемо, ми смо део Европе. Ту припадамо и то је наш интерес“, указао је Понош.

Можда ти се свиди

Оставите коментар