Почетна » Двери Инђија:Смрад се шири општином , грађани забринути за здравље , власт ћути

Двери Инђија:Смрад се шири општином , грађани забринути за здравље , власт ћути

од Други Пишу
0 коментар

Несносан смрад који се осетио у целој Инђији претходних дана долазио је из правца североисточне радне зоне.

Лешеви угинулих свиња, које су највероватније биле заражене свињском кугом, били су положени на земљу у кругу фабрике Енергозелена, која се бави збрињавањем животињског отпада. Лешеви нису одмах спаљивани, него су буквално бачени на гомилу на отвореном, па је смрад био толико јак да се осетио у целој Инђији. Власт, није реаговала, а грађани су нам се обраћали у великом броју, надајући се да ће сазнати шта је узрочник ове појаве. Да ствар буде гора, високе температуре су погоршале ситуацију, па је Инђија постала место у којем вам треба ронилачки чепић за нос како бисте колико толико функционисали уобичајено.

Питање је колика је штетност оваквих појава по здравље становника, јер оно што јако смрди не може бити здраво за удисање и у потпуној је дисхармонији са флоскулом коју власт користи ,,Најбоље место за породицу”.

Савет за људска права Уједињених нација, одавно је усвојио резолуцију која ЧИСТУ ЖИВОТНУ СРЕДИНУ препознаје као ЉУДСКО ПРАВО, што је у колизији са актуелном ситуацијом у смрдљивој нам Инђији.

Лешеви свиња се и даље налазе у кругу Енергозелене и покривени су танким најлоном.

Изгледа да ће последице неодговорне владавине постати све видљивије, јер када нешто радите нестручно и без плана, водећи рачуна само о личном интересу, на добро не може да изађе.

Двери Инђија

Можда ти се свиди

Оставите коментар