Почетна » „Београдски избори расписани, о осталим – мора се разговарати сада“: Брнабић о датумима локалних избора

„Београдски избори расписани, о осталим – мора се разговарати сада“: Брнабић о датумима локалних избора

од Други Пишу
0 коментар

Председница Скупштине Србије Ана Брнабић изјавила је након трећег колегијума представника власти и дела опозиције да су београдски избори расписани у „најкаснијем могућем року“, а да о томе када ће бити расписани остали локални избори, треба разговарати сада.

Брнабић је на конференцији за новинаре поновила да су избори за Београд расписани „у најкаснијем могућем термину, за 2. јун“ и да није имала другу опцију.

„Што се свих осталих локалних избора тиче, и даље нудим уколико желе да разговарамо о датуму одржавања тих избора, уколико не желе, они ће бити одржани кад им је време, у јулу или августу“, рекла је.

Али, како каже, право време је да се о њима разговара „сада, а не кад буде требало да их распишемо“.

Брнабић је рекла да је сигурно да ће београдски избори бити одржани 2. јуна и да је то „готова ствар“.

„Што се тиче датума избора, више није на дневном реду. Тај захтев не могу да услишим јер сам ја расписала београдске изборе. Ако причате о лекс специјалису, ево ми ви реците и ком лекс специјалису причамо, ја нисам добила никакав лекс специјалис, не знам кад они желе да буду избори, 2. јуна или 2. окобра, или да буду када Драган Ђилас каже – испунили су се услови, ајмо на изборе… Уколико се два дана раније не предомисле“, рекла је Брнабић.

Али, каже, око датума избора за Београд нема више преговора.

„Они ће се десити 2. јуна, остали – можемо да видимо хоћете ли да их померимо уназад. Али то морате да ми кажете сад, и ту теку неки законски рокови“, закључила је Брнабић.

Foto TANJUG/ JADRANKA ILIĆ\

М. Ж   Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар