Почетна » БЕЗОБРАЗЛУК ПРЕМИЈЕРА: Нема бесплатних уџбеника јер сте ишли на море!

БЕЗОБРАЗЛУК ПРЕМИЈЕРА: Нема бесплатних уџбеника јер сте ишли на море!

од admin
0 коментар

Премијер Србије Александар Вучић сматра да грађани не заслужују да добију бесплатне уџенике јер су ове године ишли на море!

Премијер је изјавио да смо у прошлости “бесплатне” уџбенике плаћали уствари дупло скупље па је дефицит Београда био 21 одсто и упитао каква је то “страшна држава” у којој се купују књиге за децу.

Вуцић је, коментаришући писање појединих медија о 150 евра које би требало издвојити просечно за уџбенике, рекао да му је тешко да прихвати чињеницу да нигде не може да прочита колико су пара грађани Србије потрошили по морима широм света, али да се пише о томе колико ће коштати уџбеници и рекао да се уџбеници свуда плаћају.

Не плаћају се баш свуда. На пример, у САД, ученици имају бесплатне уџбенике које добијају од школе и на крају школске године их враћају школи.

Како је објаснио “оне бесплатне смо плаћали дупло скупље” па је дефицит Београда био 21 одсто. Рекао је да је проблем што се уџбеници купују, а не колико смо пара спискали на море.

– Каква је то страшна држава у којој би куповали књиге за децу, упитао је Вучић.

Шта брига Вучића колико је ко потрошио на море?! Да ли то значи да они родитељи који нису имала пара за море сада морају да испаштају због оних који су можда ишли на море? Па шта и ако су ишли на море?

Иначе, Вучићев син Данило похађао је најскупљу приватну гимназију у Србији. Тако да, породица Вучић нема проблема са ценом уџбеника, па ни не могу да се поистовете са осталим грађанима Србије.

Како је додао због оних који су лагали да су књиге џабе и који су давали пензионерима по 3.000 до 4.000 динара на три – четири месеца да би куповали њихову љубав сада мора да се узима од тих истих пензионера и од плата да би се те паре вратиле.

Како је рекао сада се те 3.000 враћају као 10.000 динара због кредита које су претходне, недомаћинске власти, узимале.

 

(telepromter)

Можда ти се свиди

Оставите коментар