Почетна » Бркић: Потребна је нова пољопривредна политика у Војводини

Бркић: Потребна је нова пољопривредна политика у Војводини

од Други Пишу
0 коментар

Носилац листе „Србија против насиља“ на покрајинским изборима и потпредседник странке Србија Центар др Михаило Бркић гостујући на РТВ рекао је да ми пре свега морамо да променимо „вредносну политику“ кроз промене у образовању, здравству и владавини закона.

Када је у питању пољопривреда Бркић каже да су кључне мере које ће спроводити ова листа, пре свега подршка пољопривреди у оквиру политике укупног руралног развоја и посебно нова иницијатива развоју прехрамбене индустрије. Неопходне су мере према реактивирању улоге робних резервеи, политике осигурања усева и стоке, као и посебна политика према младим пољопривредним произвођачима како нам села не би остала празна. Он је појаснио да све ове мере представљају заједничку пољопривредну политику Европске Уније.

Бркић је нагласио да главни циљ мора бити да пољопривредни произвођачи имају дугорочну извесност. А данас се политика у пољопривреди води ад хоц где се једне године дају субвенције кад има новца, па се онда укидају кад у буџету нема новца – додао је Бркић.

Доказ лоше политике актуелног режима јесте протест пољопривредника. „Нико се не буни зато што му је добро нити то они раде из обести“ каже Бркић и додаје да их је „мука“ натерала да се мрзну и на путевима траже своја права.

По његовим речима пољопривреда у Војводини је „фабрика под отвореним небом“. Њу муче специфични проблеми као што су наводњавање и еколошки проблеми због близине урбаних насеља. Због свега тога Бркић сматра да је природно и потребно да постоји већи простор у надлежностима покрајинског парламента када је у питању пољопривреда.

Што се тиче проблема водоснабдевања Бркић је рекао да је срамота да у Зрењанину није решен овај проблем. Актуелни режим је осам година на власти што представља „дугорочан период у планирању“ а кључни проблеми се не решавају – закључио је Бркић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар