Почетна » Јеремић: Одбацивање “француско-немачког” плана неупоредиво важније од управљања грађевинским земљиштем у Београду

Јеремић: Одбацивање “француско-немачког” плана неупоредиво важније од управљања грађевинским земљиштем у Београду

од Други Пишу
0 коментар

Носилац листе „Народна странка – Сигуран избор. Озбиљни људи“ Вук Јеремић изјавио је да је Народна странка показала највише искрености у залагању за одбацивање „француско-немачког“ плана за независност Косова и Метохије, док су код осталих странака деснице страначки интереси, нажалост, преовладали над националним.

„Странке деснице нису наступиле заједно на изборима, иако се сви слажу да бисмо тако били много јачи у залагању да ‘француско-немачки’ план буде одбачен. То није била кривица Народне странке, која је у тим преговорима била најконструктивнија и није другима постављала никакве захтеве. Догодио се сукоб, фингиран или не, између Заветника и Новог ДСС-а. Не знам коме је у интересу да не дође до заједничког наступа деснице, режиму или неком другом, али наступ у више колона сасвим сигурно није у интересу српског народа и Србије“, рекао је Јеремић за канал Србин инфо.

„Заветници и Нови ДСС ни по коју цену нису хтели договор и то због тога што наводно нису могли да нађу заједнички језик како после избора у Београду, односно да ли ће бити или неће бити коалиције са прозападним странкама. Уз сво дужно поштовање, то је разговор о томе ко ће да узме градско грађевинско земљиште, ко градско зеленило, а ко канализацију. То не може бити стављено у исту раван важности као потреба за одбацивањем ’француско-немачког’ плана за независност Косова и Метохије“, додао је Јеремић.

Јеремић је позвао све који су за очување националних интереса и очување Косова и Метохије у саставу Србије да на изборима 17. децембра гласају за листу „Народна странка – Сигуран избор. Озбиљни људи“.

Јеремић је рекао да је неодржавање избора на Косову и Метохији резултат слабости актуелне власти и показује ослабљену позицију Србије, и подсетио да су се раније одржавали избори у покрајини, а да данас то није случај и да је за то одговорна власт која је у претходних 11 година преговарала тако да је Србија данас у још тежем положају.

„Ако постоји странка која нема никакав договор са режимом Александра Вучића, онда је то Народна странка, чији посланици и одборници неће прелетати после избора. Прошле године, када су власт и опозиција имали по 55 одборника у Београду, председник ССП Драган Ђилас је без консултација са било ким отишао на приватан разговор са Вучићем и ’спустио тензије’“, навео је Јеремић.

„Тада су одборници неких странака, попут ПОКС-а и Заветника, прелетели у владајућу већину. Када је реч о Народној странци, таква бојазан не постоји, ми нећемо прелетати, нећемо мењати плочу и договарати се са режимом“, додао је Јеремић.

Јеремић је навео да би Србија требало да буде војно неутрална и да је војна неутралност одржива ако држава може да се одбрани, а услов за то је увођење савременог војног рока, као у европским војно неутралним државама попут Аустрије и Швајцарске.

„Сви грађани Србије би требало да имају право да служе војни рок у Србији. Онима који живе у матици то би требало да буде обавеза, а онима који не живе у матици требало би пружити могућност да служе војни рок у Србији“, закључио је Јеремић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар