Почетна » КОНСУЛТАНТСКИ МИЛИОНИ Динкић се запослио код Мила, а у Црној Гори већ има и фирму преко које зарађује 50.000 ЕВРА ГОДИШЊЕ

КОНСУЛТАНТСКИ МИЛИОНИ Динкић се запослио код Мила, а у Црној Гори већ има и фирму преко које зарађује 50.000 ЕВРА ГОДИШЊЕ

од admin
0 коментар

Млађан Динкић, бивши српски министар и нови саветник Мила Ђукановића, власник је компаније у Црној Гори која зарађује 50.000 евра годишње, сазнаје „Блиц“.

Динкић, који је недавно почео да саветује црногорског председника, већ две и по године у Црној Гори наплаћује своје консултантске услуге на исти начин као што то ради и у Србији. Он је 15. октобра 2015. у Црној Гори основао консултантску фирму по моделу своје компаније која зарађује милионе на српском тржишту. Обе његове фирме, у Београду и у Подгорици, зову се исто, „МД Солутион“, и обе је основао са дугогодишњом сарадницом у Влади Србије Драгијаном Радоњић Петровић.

– Динкић је на консултантским услугама у Србији почео добро да зарађује већ по самом оснивању компаније – у 2015. години његова фирма је имала профит од 23 милиона динара, док је у 2016. години нето добит износила око 21 милион. Очигледно је врло брзо схватио да своје знање и познанства може добро да уновчи и у Црној Гори. Већ у првој години пословања, у 2016, Динкићева фирма у Црној Гори имала је чисту добит од 48.126 евра, што је 4.000 евра месечно. Имајући у виду да је фирма пријавила једног запосленог, зарада је очигледно фантастична – прича извор “Блица” додајући да подаци о пословању за 2017. годину још нису доступни, али да не би изненадила још већа добит.

Динкићев црногорски „МД Солутион“ забележио је у 2016. години пословне приходе од 88.121 евро, капитал фирме је износио 51.907 евра, а укупна актива 55.907 евра. Како сазнаје „Блиц“, рејтинг агенција оценила је фирму оценом А1, што у језику бонитетних кућа значи одлично пословање. Директорка фирме је Жељка Пекић, која је у Риму завршила основне и мастер студије из области финансија, осигурања и риск менаџмента.

Како је „Блиц“ писао пре неки дан, Динкић је у Црној Гори недавно постао саветник председника Ђукановића за економска питања. Он је за првог човека ЦГ радио и 2014. након што се јавио на међународни конкурс који је расписао УН. Тако је постао међународни консултант Министарства економије Владе Црне Горе, а исте године општинским властима Мојковца и Бијелог Поља нудио је помоћ у привлачењу италијанских инвестиција.

Саветодавни ангажман у Влади ЦГ је пети посао који Динкић обавља истовремено. Овај бивши министар данас је и члан Управног одбора у Збербанци, власник је две консултантске фирме и једне фирме која се бави трговином.

У консултанстским пословима сарађује са Драгијаном Радоњић Петровић. У време када је био министар економије у Влади, Радоњићева му је била саветница и десна рука у области привреде, а била је ангажована у Влади и као државни секретар. Када је започео приватни бизнис, Радоњићева му се одмах придружила, и то као сувласник у обе консултантске фирме. Динкић за „Блиц“ није желео да коментарише своје пословне успехе.

Право из политике у бизнис

У приватни бизнис Млађан Динкић је упловио одмах након повлачења из политике 2014. године, када његови Уједињени региони Србије нису прешли цензус. Тада је основао своју прву фирму „МД Солутион“ која се бави консултантским услугама. Годину дана после основао је исту фирму у Црној Гори, а пре неколико месеци регистровао је још једно предузеће „МД2 Дигитал“, где се води као једини власник. Фирма је основана 19. марта на луксузној локацији, на Булевару Зорана Ђинђића у Новом Београду.

Сузана Лакић   Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар