Почетна » Весић обишао радове на путу Брестовик-Умчари, председник Гроцке организовао дочек

Весић обишао радове на путу Брестовик-Умчари, председник Гроцке организовао дочек

"Улажемо у све делове Србије"

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић обишао је данас радове на деоници пута Брестовик – Умчари  која је, како је рекао, добар пример колико држава улаже у све делове наше земље и води рачуна о томе да стандард и комфор живота људи буде бољи у сваком месту.

Да ће Горан Весић доћи да обиђе радове, председник ГО Гроцка Драган Пантелић сазнао је у јутарњим сатима.  Ако се неко упутио у зграду ГО Гроцка у времену од пола 10 па до 12 часова, тешко да би наишао на неког руководећег функционера јер од грађана има неко пречи, а то је Горан Весић. Наиме, када је председник Гроцке чуо да долази Горан Весић, брже боље, ангажовао је своје најближе сараднике, како би дочекали његовог, по сопственом признању, омиљеног министра.

И тако је и било. Пожурила је општинска свита Гроцке да под командом Пантелића, дочекају Весића.

  • Гроцка је добар пример колико настављамо да улажемо у све делове Србије, колико нам је важно да се сваки део наше земље развија, колико водимо рачуна да комфор и стандард живота људи буде бољи у сваком месту и да развој земље нису само аутопутеви и брзе саобраћајнице већ и свака локална саобраћајница – рекао је Весић.

Када је реч о општини Гроцка, Весић је рекао да ће у будућности наставити да се ради сектор Ц обилазнице око Београда од Бубањ потока, који пролази кроз територију општине Гроцка.

  • Наш први циљ је петља Болеч, што значи да треба да урадимо тунеле Бубањ поток и Лештане – рекао је Весић.

Навео је да је истовремено дат налог „Путевима Србије“ да раде пројекат за проширење Смедеревског пута на четири траке тако да сви грађани који живе у овом делу Гроцке више неће морати да иду на Смедеревски пут кроз Београд, већ ће моћи преко петље Болеч да изађу на обилазницу око Београда и дођу у сваки део града што ће битно променити начин живота људи у овом делу Гроцке.

Такође, Весић је навео да Гроцку осим наставка изградње сектора Ц обилазнице око Београда чека изградња великог друмско – железничког моста код Винче где ће осим друмске пролазити и железничка обилазница што ће, додао је, тај део града боље повезати и са Београдом и са другим деловима Србије.

Како се наводи у саопштењу Горана Весића, нешто више од 100 милиона динара уложено је у пут који води од Брестовика према насељу Пударци дужине око 3,3 километра.

Весић је рекао да је остало да се уради нешто мање од два километра како би пут до Пудараца био урађен у потпуности.

Са министром Весићем у обиласку радова на деоници пута пута Брестовик – Умчари били су његов помоћник Мирослав Алемпић, помоћник директора ЈП „Путеви Србије“ Иван Тејић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар