Почетна » Цвејић: Ружичасти мехур власти је пукао

Цвејић: Ружичасти мехур власти је пукао

од Други Пишу
0 коментар

Потпредседник Србија Центра проф. др Слободан Цвејић гостујући на телевизији Н1 рекао је да би се под овим притиском Вучић пре одрекао Владе него РЕМ-а јер ако и не буде Владе све ће функционисати као и до сада.

У РЕМ-у седе људи који немају савест и не могу да носе одговорност која им је дата. По његовом мишљењу ситуација везана за РЕМ би могла да се реши доношењем закона леx специалис који би увео неку врсту привременог органа у РЕМ и тај орган би могао да одузме националну фреквенцију од две телевизије које су до сада највише кажњаване.

Упитан да прокоментарише улазак Жељка Митровића у Задругу где је лично тражио нулту толеранцију на насиље и најавио да је ово последња сезона професор Цвејић каже да је то његова тактика како би се смањио притисак. Митровић је увек умео боље сам да процени какав је тренутак и направио је медијску империју зато што је умео да се прилагоди свакој власти. Видели смо оне „несрећнике“ на снимку како кажу: “рекао нам је да се стрпимо 15 дана а после све настављамо по старом”.

Када је у питању велики митинг који најављује режим Цвејић каже да се ова власт одвојила од реалности. Они у овој ситуацији организују масовни митинг и врше највећи притисак и претње јер желе да доведу више људи него икада а популарност и поверење код грађана им је опало. Владајући режим је направио ружичасти мехур у којем живе они и њихови сателити. Сада покушава да закрпи тај мехур који је пукао и у коме нестаје кисеоника. Надају се да иако ће неки остати без кисеоника, да ће неки ипак моћи да преживе ако то закрпе.

Оно што охрабрује у овом тренутку јесте структура учесника на протесту против насиља где је било пуно младих људи и студената који су устали из својих столица, одвојили се од компјутера и изашли на улицу. То је једна нова политичка генерација која је увидела да једино тако може да се дође до промена – закључује Цвејић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар