Почетна » ЦВЕЈИЋ: Ширење протеста по Србији ствара политичко језгро за промене

ЦВЕЈИЋ: Ширење протеста по Србији ствара политичко језгро за промене

од Други Пишу
0 коментар

Потпредседник Србија Центра проф. др Слободан Цвејић гостујући на телевизији Нова С рекао је да се Народна скупштина користи за политичку пропаганду и „политичке чистке“ која се сада не спроводи само против опозиционих политичара већ и против новинара и грађана који мисле другачије. Последице таквог понашања могу бити фаталне и то треба зауставити у овој фази јер не треба да заборавимо да су не тако давно овде убијани новинари.

Цвејић каже да би у нормалној земљи то требало да заустави полиција и правосуђе јер је ширење пропаганде насиља кривично дело.

По његовим речима упркос протестима ниво насиља од стране представника режима није се смањио

јер је то механизам уз помоћ кога актуелни режим влада. Они од свега праве представу „где свако игра своју улогу“ а последице су трагичне.

Вучићев план о стварању покрета се не одвија по плану јер нико за сада не жели да улази у тај пројекат после „дебакла контрамитинга“ што је показатељ да се незадовољство грађана преноси и на политичке партнере режима који сада опрезније размишљају. – додаје Цвејић

Када су у питању протести он каже да је јасно да на њих излазе грађани различитог политичког опредељења као и апстиненти, а да је опозиција због њих хомогенија што је добро јер је сарадња неминовна упркос разликама и сујетама.

Ширење протеста по другим градовима је веома важно јер се тако шири свест грађана и ствара „политичко језгро“ за будуће промене. Због тога, додаје сви треба да буду стрпљиви и истрајни у овој борби, “ уверен сам да ћемо у септембру поново имати преко сто хиљада људи на улици у Београду“ – закључује Цвејић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар