Почетна » Понош: Арену су на дан избора обезбеђивали криминалци и осуђиване убице

Понош: Арену су на дан избора обезбеђивали криминалци и осуђиване убице

Саопштење за јавност

од Жиг Инфо
0 коментар

Гостујући на телевизији Н1 генерал Здравко Понош рекао је да ће представници режима морати да одговоре на низ питања везаних за организовану крађу избора.

„Мораће да одговоре зашто у Арену нису могли да уђу опозициони представници из РИК-а док су арену обезбеђивали осудјивани криминалци. Речено је да се тамо снима филм. Нека кажу који се филм снимао тада и да ли су радиле тада надзорне камере? Нека кажу да ли је Влада Мандић главни организатор свега као и шта се тих дана радило у просторији 1076?“ упитао је Понош.

Он каже да су то питања којима треба да се бави тужилаштво као и да је свестан да овакво тужилаштво то неће решити али да је важно да поставимо та питања и покажемо грађанима и свету да овде институције не раде. „Ми морамо да куцамо на врата институција и да покажемо да не раде као што је куцао Влада Обрадовић да га пусте да уђе у градску кућу, без намере да насилно уђе. “ – рекао је Понош.

У вези протеста на којима је дошло до сукоба са полицијом Понош каже да није нормално да полиција буде у градској кући, а одборници испред. Он сматра да је неколико убачених хулигана и неколико присталица странака понесених атмосфером, укупно десетак људи, правило инцидент и лупало стакла и да је било непотребно интервенисати бригадом жандармерије у тој ситуацији. Њих је могло да похапси десетак полицајаца. „Овде је извршена непотребна демонстрација силе као када су након демонстрација 90те изведени тенкови након што су се сви разишли.“

Понош каже да су у Полицији многи незадовољни због свега “ Ово је завршено јако лоше, они су разбили главе својим људима.“ Он додаје да сви у Полицији знају да су им шефови инструментализовани као и да су кључни људи који су организовали ову акцију “ до гуше у криминалним радњама“.

Понош је рекао да из Вучићевог ослањања на стране обавестајне слузбе „испада да је Београд данас Казабланка, надам се да није“.

Када су у питању избори Понош каже да је Вучић морао да у Београду краде много јер му је много недостајало. „Да би украо Београд морао је да краде толико очигледно да се то видело из авиона. И то је видео и Свет.“

Понош сматра да овако велику жртву коју подносе Мариника Тепић и остали посланици, који штрајкују глађу, ова власт не заслужује и подсетио да су Томислава Николића када је штрајковао посећивали и Црквени великодостојници а сада то нису ни покушали. Он такође мисли да у борби са овим режимом не помажу Гандијевске методе као што је штрајк глађу „то може само са влашћу која има елементарно поштење, то је имала и енглеска колонијална власт у Индији, али ова Вучићева нема „- закључује Понош.

Можда ти се свиди

Оставите коментар