Почетна » Хрватска забранила Шешељу улазак у земљу на 20 ГОДИНА

Хрватска забранила Шешељу улазак у земљу на 20 ГОДИНА

од admin
0 коментар

Министарство унутрашњих послова Хрватске одлучило је, након изрицање ослобађајуће пресуде лидеру радикала у Хашком трибуналу, да му забрани улазак у ту земљу у наредних 20 година, пише загребачки Јутарњи лист.

Лист, наиме, подсећа да странци по закону могу ући у Хрватску једино под условом да не представљају претњу за јавни поредак и бзбедност.

Двадесетгодишња забрана уласка Шешељу у Хрватску је донета, пише овај загребачки дневник на основу Закона о странцима.

Служба за односе с јавношћу МУП-а је Јутарњем доставила податак да је током 2015. МУП донео 1.436 решења о протеривању којима су странцима изречене забране уласка и боравка у тој држави.

Против донесених решења покренуто је пет управних спорова.

Током 2015. гранична полиција издала је укупно 9.332 решења о одбијању уласка странцима у Хрватску.

Јутарњи подсећа да је, на пример, Београђанин Кристијан Кики Голубовић, кога овај лист сматра да једним од најпознатијих балканских криминалаца из Београда, најавио је долазак на боксерски меч у сплитској Спаладиум Арени крајем новембра 2009, али је добио поруку да ће му бити забрањен улазак у Хрватску јер би представљао опасност по јавни ред и мир.

Својевремено се, додаје лист, спомињао и могући концерт, удовице, како наводе, ратног злочинца Жељка Ражнатовића Аркана у Хрватској, којој је такође поручено да неће прећи хрватску границу.

Тањуг/Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар