Почетна » Избори у Београду најраније 21. априла, најкасније 26. маја

Избори у Београду најраније 21. априла, најкасније 26. маја

од Други Пишу
0 коментар

Рок за расписивање нових београдских избора почео је да тече од данас, када је истекао законски рок за конституисање градског парламента, тако да би нови избори морали бити расписани у наредних 30 дана.

Од дана расписивања локалних избора до дана гласања мора проћи најмање 45, а највише 60 дана, па то начелно значи да избори могу бити расписани најраније за 21. април, а најкасније за 26. мај.

Уколико би се владајућа већина одлучила да то буде најраније могуће, то би значило да што хитније, у наредна два или три дана, треба да настави конституисање Скупштине Србије и изабере председника скупштине, који би онда расписао изборе за 21. април.

Ако нови председник скупштине буде изабран 12. марта, како су неки медији блиски власти већ најавили, и ако би он изборе расписао одмах након тога, први могући датум избора био би 28. април, односно недеља уочи првомајских и ускршњих празника.

Уколико се избор председника скупштине још мало одложи, или он не распише београдске изборе одмах након свог избора, него тек почетком априла, могуће би било да све до краја маја престоницом и даље управља привремени орган.

Foto:Milos Tesic/ATAImages; F.S./ATAImages; Vesna lalić/Nova.rs; Filip Krainčanić/Nova.rs; promo logo

Бета/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар