Почетна » Expo Belgrade 2027. је легализована копрупција СНС-а

Expo Belgrade 2027. је легализована копрупција СНС-а

Саопштење за јавност Зелено левог фронта

од Жиг Инфо
0 коментар

Зелено-леви фронт је у Народној скупштини предао захтев за формирање Комисије за утврђивање чињеница и околности у вези са планираном реализацијом међународне специјализоване изложбе Expo Belgrade 2027.

“Након усвајања закона о ЕXПО-у у Народној скупштини, слободно можемо рећи да се ради о легализованој корупцији. Држава планира да минимум две милијарде евра из буџета и зајмова потроши на организацију изложбе, изградњу сајма, националног стадиона и стамбених јединица, али без обавезе да поштује процедуре о јавним набавкама. Нису урадили ни анализу односа улагања и потенцијалне добити, ни рачуницу како ће међународна изложба помоћи грађанима који живе од месеца до месеца, без могућности планирања квалитетног живота”, изјавио је народни посланик Роберт Козма.

“Уколико је овај пројекат обећана земља за нас, неће бити проблема да једна комисија то независно утврди. Ипак од досадашњих “развојних шанси” ове власти, као што је био и пројекат “Београд на води”, чињеница је да смо ми добили прескупе квадрате и елитне делове града које обични грађани не могу да приуште. Циљ ове комисије је да спречимо још једну изложбу режимске корупције, где се све гради од нашег новца, а ми то нећемо моћи да купимо – од карте за изложбу, до стана који ће се изградити за ЕXПО 2027”, изјавила је народна посланица Наталија Стојменовић.

Зелено-леви фронт сматра да је у јавном интересу грађана да знају како, где и зашто се њихов новац троши и шта ће они од овог пројекта добити. Највећа развојна шанса за Србију нису бесмислени квадрати, већ нормална плата, приуштив стан и извесна будућност наших грађана, наводи се у саопштењу Зелено левог фронта.

Можда ти се свиди

Оставите коментар