Почетна » Гајић: Вучић форсира прозападну опозицију

Гајић: Вучић форсира прозападну опозицију

Саопштење за јавност

од Жиг Инфо
0 коментар

Председник Народне странке Владимир Гајић изјавио је данас да председник Србије Александар Вучић себе урамљује као патриотску опцију, а онда „режим медијски форсира такозвану прозападну опозицију“ као највећег политичког непријатеља и представља их као издајнике.

Гајић је у интервјуу за портал недељника „Време“ рекао да опозиција не разуме да је Вучић креатор такве политике, и подсетио да је такву политику деведесетих година водио и Слободан Милошевић.

„Кад изађете пред Србе који су информисани како јесу, онда је избор доста лак и обично је два према један у корист режима. Као и код Милошевића пре 2000. године, опозиција губи све изборе, као и сада, разликом од неких милион гласова“, додао је Гајић.

„Решење квадратуре круга је да опозиција дође до пола милиона бирача СПС-а и СНС-а, да бисмо дошли у егал. Док год будемо водили овакву политику, изгубићемо сваке изборе, без обзира на услове. А не очекујем да ће ти усови икада бити бољи. Напредњаци не планирају да раде у корист своје штете“, навео је Гајић.

На питање о резултату Народне странке на изборима, Гајић је одговорио да је Народна странка „жртва политичког и медијског дуопола, између чекића и наковња“.

Гајић је рекао да не дели став да је било „страшне изборне крађе“.

„Постоји прича о доказима, а нажалост докази су врло слаби. У Београду су избори поновљени на укупно три бирачких места и поднето је свега неколико приговора. Такође, прозападна опозиција је инсистирала на изборима у децембру, спојеним, без инсистирања на условима попут провере бирачког списка“, навео је Гајић.

„Додуше, могу да претпоставим да је био читав низ нелегалних радњи уочи избора. Али, опозиција није на то обратила пажњу на време па је ишла на изборе и то је за последицу имало ове резултате“, додао је Гајић.

Гајић је истакао да се „крије у јавности да опозиција на 20 одсто бирачких места није имала ниједног контролора“.

„Многи људи се напросто нису појавили 17. децембра иако је требало да буду у бирачким одборима. То је велики проблем опозиције који се крије. То су факти. Важно је да се опозиција суочи са њима да не би понављала грешке, а једна од грешака је било позивање Београђана да не гласају за Народну странку или коалицију Доста је било и Бориса Тадића да не би ’бацили глас’. То није показатељ солидарности опозиције“, рекао је Гајић.

Гајић је навео да опозиција није успела да добије изборе у Београду „јер није прошла Народна странка“.

„Да смо прошли, победа би била несумњива. Утисак је да нисмо прошли пре свега због медија који су форсирали прозападну опозицију“, закључио је Гајић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар