Почетна » „Радоичић је направио договор са властима, Вучић је уцењен“

„Радоичић је направио договор са властима, Вучић је уцењен“

од Други Пишу
0 коментар

Председник странке Србија центар (Срце) Здравко Понош сматра да је бивши потпредседник Српске листе Милан Радоичић експресно пуштен из притвора, иако је осумњичен за нелегалну трговину наоружањем и изазивање опште опасности, зато што је са властима у Србији постигао договор.

„Уверен сам да је Радоичићево преузимање пуне одговорности за догађај у Бањској и његово појављивање у полицији резултат договора који је власт с њим постигла. Верујем и да је његово пуштање такође део тог договора. Није неочекивано“, каже Понош за Данас.

Он додаје да како ће се ствари са Радоичићем даље развијати „и где ће све држати четкицу за зубе“, зависи од од неколико ствари, а добрим делом од тога ко ће бити успешнији у погађањима са Вучићем и у притисцима на Вучића – Радоичић или спољни играчи.

„Конкретно – коме Вучић више дугује, кога се више плаши, коме је више обећао, ко има већи уцењивачки капацитет према њему. Вучић са Радоичићем зна на чему је. Зна шта Радоичић зна. Већа му је неизвесност са спољњим играчима. Не зна колико знају. Било би му мудро да крене од претпоставке да знају много. Брине га и ко би одржао реч. Скорија историја пуна је забрињавајућих поука“, наводи Понош.

Према његовим речима, после свих искустава које смо преживели, знамо и ми како ће се ово завршти.

„Не знамо прецизно колико ће да траје и колику цену ћемо још да платимо. Срби на Косову су већ платили огромну цену. Жртвовани су од стране овог режима. На идентичан начин како су жртвовани Срби у Крајини од истог овог режима у претходној инкарнацији. С обзиром да то све знамо, не би требало да само гледамо у небо и чекамо да се заврши да бисмо кренули са заменом црепова“, поручује Понош.

Милан Радоичић, осумњичени за оружани сукоб у Бањској, пуштен је из притвора. Ова одлука уследила је непуна 24 сата након што је МУП саопштио да је ухапшен и да му је одређено задржавање у трајању од 48 сати.

Судија за претходни поступак Вишег суда у Београду је, након саслушања окривљеног М.Р. о разлозима за одређивање притвора, одбио предлог Вишег јавног тужилаштва у Београду за одређивање притвора из законских разлога прописаних одредбом члана 211 став 1 тачка 1 Законика о кривичном поступку, односно услед опасности од бекства, саопштено је из Вишег суда у Београду.

Истовремено, како се наводи, према окривљеном М.Р. одређена је мера забране напуштања боравишта којом му је забрањено да без одобрења суда напусти територију Републике Србије и забрањен одлазак на територију АП Косово и Метохија, те му је наложено да се сваког 1. и 15. у месецу јавља надлежној полицијској станици.

„Такође, од окривљеног М.Р. привремено је одузета путна исправа и то пасош Републике Србије, а окривљени је упозорен да се против њега може одредити притвор уколико прекрши изречене забране и обавезе. Окривљеном М.Р. на терет се ставља извршење кривичног дела Недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја из члана 348 став 4 и 3 у вези са ставом 1 Кривичног законика у стицају са кривичним делом Учествовање у групи која изврши кривично дело из члана 349 став 2 у вези са ставом 1 Кривичног законика и кривичним делом Тешко дело против опште сигурности из члана 288 став 2 у вези са чланом 278 став 1 Кривичног законика. Против наведеног решења дозвољена је жалба кривичном ванпретресном већу Вишег суда у Београду, у року од три дана од пријема решења“, закључује се у саопштењу достављеном медијима.

Милан Радоичић приведен је јуче и најпре му је одређено задржавање у трајању од 48 сати.

„Дана 3. 10. 2023. године полицијски службеници Управе криминалистичке полиције извршили су претрес стана и других просторија код лица Милана Радоичића којем је одређено полицијско задржавање до 48 часова. Исти је уз кривичну пријаву приведен у Више јавно тужилаштво у Београду“, наведено је у саопштењу МУП.

Petar Petković, Aleksandar Vučić, Milan Radoičić Foto:TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Данас/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар