Почетна » Из коалиције „Србија против насиља“ откривају да ли ће присуствовати седници Скупштине

Из коалиције „Србија против насиља“ откривају да ли ће присуствовати седници Скупштине

од Други Пишу
0 коментар

Један од лидера „Србије против насиља“ (СПН) потврдио је данас да је конститутивна седница Скупштине Србије заказана за уторак 6. фебруара, али није желао да открије на који начин ће посланици те коалиције учествовати у раду парламента.

„Посланици коалиције ‘Србија против насиља’ не одустају од захтева за поништавање парламентарних избора, и то ћемо демонстрирати у самој Скупштини. У овом тренутку не могу да откријем детаље“, рекао је агенцији Бета један од лидера те коалиције, који није желео да му се спомене име.

Како Бета сазнаје, у коалицији „Србија против насиља“ било је опречних ставова о томе да ли би посланици требало да присуствују конститутивној седници, али да је коначна одлука донета већином гласова.

„Наши посланици ће 6. фебруара бити у Скупштини Србије. То неће бити класично присуство седници већ демонстрација неслагања с конституисањем Скупштине због изборне крађе. Договорили смо се да не учествујемо у консултацијама око избора и формирања скупштинских функционера и тела. Захтевали смо да се седница закаже за после 9. фебруара када се очекује резолуција Европског парламента, али наш захтев није прихваћен“, рекао је саговорник Бете.

На дневном реду Скупштине Србије 6. фебруара биће потврђивање мандата народних посланика, избор председника Народне скупштине, избор потпредседника Народне скупштине, именовање генералног секретара Народне скупштине, избор чланова радних тела народне скупштине и избор чланова сталних парламентарних делегација у међународним институцијама.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Дуња Ранковић  Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар