Почетна » Понош: На изборима бирамо између Шешеља и Шапића са једне или Београђана са друге стране, и Србије или СНС-а

Понош: На изборима бирамо између Шешеља и Шапића са једне или Београђана са друге стране, и Србије или СНС-а

од Други Пишу
0 коментар

Председник Србија центра генерал Здравко Понош изјавио је да се на понављање београдских избора иде јер „власт нема већину чак ни уз покрадене изборе“.

„Крађа им није прошла, нити порицање те крађе. Није им било корисно свађање са светом на ту тему, нити игра са кворумом. Сада се избори понављају иако они то неће назвати тако. Ми ћемо се залагати да на изборима наступимо поново заједно. И не само ми из коалиције Србија против насиља, већ да понудимо могућност да се њој прикључе сви који желе да мењају овај град. Ти избори треба да буду ми или они; Шапић и Шешељ или Београђани; СНС или Србија“, рекао је Понош на Изборној скупштини новобеоградског обора Србија центра.

Он је истакао да је опозција у борби за смену режима добила две битке, а да јој предстоју још две.

„Доказали смо да се изборна крађа десила. То смо изборили заједно са грађанима. Друга битка коју смо изборили је борба да режим макар посредно то призна и да се избори понове. Пред нама је борба за изборне услове, коју смо започели доказвањем крађе. И последња битка је победа на изборима. То ће бити подстрех да се Србија мења на сваком месту где се одржавају избори“, рекао је Понош.

Према његовим речима престоницу Србије власт види само кроз лични интерес.

„За њих је Београд Експо 2027, као што је то био Београд на води. То Београд није за грађане који у њему живе. За њих је Београд проблем у саобраћају, бетон и недостатак зеленила, недостатак канализације, урбанистичка градња и други. Све то не ваља јер се средства из енормног градског буџета преусмеравају у Београд на води. То планирају и да ураде са Експом 2027“.

Понош је прокоментариосао и изјаву Александра Вучића да странцима у Србији треба марионетска влада јер им треба неко ко би признао КиМ, увео санкције Русији и да Србија не би више била слободна.

„Србија не може да има марионетскију власт од ове Александра Вучића“, закључио је Понош.

Можда ти се свиди

Оставите коментар