Почетна » Покрет Левица: Ана Брнабић и Српска напредна странка злоупотребљавају глуве и наглуве

Покрет Левица: Ана Брнабић и Српска напредна странка злоупотребљавају глуве и наглуве

од Други Пишу
0 коментар

У сусрет ванредним изборима Левица жели да упозори јавност на наставак злоупотреба особа са инвалидитетом и потешкоћама у развоју од стране актуелне власти, кроз увођење Михајла Гордића у наредни сазив градске скупштине, будући да је управо Гордић захваљујући свом контакту са председницом владе у техничком мандату, Аном Брнабић, заузео високо осмо место на београдској листи Српске напредне странке.

Овом приликом поделићемо нека од сазнања која долазе директно из заједнице глувих и наглувих. Гордић је у потпуности ставио заједницу у службу напредњака, учланивши колективно Градску организацију глувих Београда у странку, и то без знања чланова. Клуб глувих је за годину дана изгубио више од 150 чланарина, односно више од укупног броја претходно плаћаних чланарина на годишњем нивоу. Рад Гордића и Савеза глувих и наглувих Србије у претходним годинама резултирао је гашењем многобројних локалних организација. На све то, Гордић обавља најмање пет плаћених функција у организацијама особа са инвалидитетом, захваљујући чему се његови месечни приходи крећу између 10 и 15 хиљада евра. Његово удружење тумача такође има повлашћен положај у односу на преостала три, пре свега када се говори о потреби за јавним ангажовањем и наплати таквих услуга.

Поред тога, Гордић никада није написао ниједан пројекат у корист заједнице коју формално заступа већ је искључиво преузимао туђе, а који су због нестручности и незнања затим и по правилу постајали нефункционални након одређеног времена. То су само неке од спорних ставки када говоримо о особи која ужива у луксузу и привилегијама, док највећи број глувих и наглувих лица не може да пронађе посао и трпи најразличитије облике дискриминације на дневном нивоу. Левица ће у наредним данима изаћи са видео саопштењем прилагођеним за глуве и наглуве, користећи знаковни језик и титлове, како би се обратили заједници и указали на злоупотребе и власт која је врло мало урадила на пољу побољшања положаја особа са инвалидитетом и потешкоћама у развоју.

Позивамо све часне особе које припадају овом делу популације да се одупру притисцима, злоупотребама и пропаганди владајуће странке, те да нам се у датим ситуацијама јаве за помоћ на имејл kontakt@pokretlevica.rs.

Можда ти се свиди

Оставите коментар