Почетна » ПОЧЕЛО САСЛУШАЊЕ ЛИДЕРА ДС Пајтић о афери „ветропаркови“

ПОЧЕЛО САСЛУШАЊЕ ЛИДЕРА ДС Пајтић о афери „ветропаркови“

од admin
0 коментар

Лидер ДС-а Бојан Пајтић је стигао у седиште МУП-а у Новом Београду, где је у подне почео да даје исказ у вези оптужби да је Никола Петровић тражио два милиона евра од Лидије Удовички, сазнаје „Блиц“.

Он ће у својству грађанина бити саслушан у полицији по захтеву тужиоца за прикупљање обавештења у предистражном поступку.

Заменик вишег тужиоца Пајтићу ће поставити питања у вези навода да је Петровић, директор „Електромрежа Србије“ (ЕМС) и кум премијера Александра Вучића, тражио два милиона од Лидије Удовички да би се ветропарк америчке компаније „ЦWС“, чији је председник њен супруг, прикључио на мрежу ЕМС-а.

У јавност су доспели транскрипти наводног телефонског разговора у којем се Удовички жалила Пајтићу на то, а он је већ потврдио аутентичност разговора.

– Са великим задовољством ћу се одазвати позиву за саслушање, с обзиром на то да сам жртва прислушкивања. Изјаву ћу, са све доказима о рекетирању стране компаније, дати надлежним органима, иако знам да ова власт неће саму себе хапсити због рекетирања. Али промениће се и ова власт, као и свака. Кад тад ће одговарати“, навео је пре неколико дана у изјавио Пајтић.

Директор „ЕМС-а“ Никола Петрови већ је саслушан и он је негирао све оптужбе, док је пристао и на полиграфско тестирање и прошао такозвани „детектор лажи“.

Компанија ЦWС демантовала је све наводе, док је позив Лидији Удовички остављен на кућној адреси у Београду на којој није пронађена, а њен правни заступник недавно је понудио да исказ од ње буде узет у Шпанији, где такође има пребивалиште, пошто нема намеру да ускоро долази у Србију.

Б.Јеловац    Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар