Почетна » Министар полиције Косова објавио снимак из манастира Бањска на ком тврди да се види Милан Радоичић у пуној ратној опреми ВИДЕО

Министар полиције Косова објавио снимак из манастира Бањска на ком тврди да се види Милан Радоичић у пуној ратној опреми ВИДЕО

од Други Пишу
0 коментар

Косовски министар полиције Џељај Свећља објавио је на свом Фејсбук налогу видео снимак из манастира Бањска, на којем се, како он тврди, види и Милан Радоичић, потпредседник Српске листе, који се налази на црној листи САД и Велике Британије.

„Овај на сликама испод је Милан Радојчић, потпредседник Српске листе, такође са црне листе САД и Уједињеног Краљевства. Главни злочинац Радоичић био је вођа ове терористичке групе и напада у којем је убијен полицајац Африм Буњаку. Ово је још један доказ његове терористичке активности против Републике Косово. Потпредседник Српске листе је вођа терористичког напада и групе терориста“, написао је Свећља и додао:

„Мапа терористичког напада се свакодневно појашњава: Александар Вучиц́ преко Српске листе, а они преко свог потпредседника Радоичића, предузели су терористичку акцију против правног и уставног поретка Републике Косово, покушавајући да дестабилизују нашу Републику. Дакле, Српска листа своје учешће на Косову види само на терористички начин. Нису успели. У међувремену, дани жалости које су данас објавиле Србија и Српска листа већ су печат ауторства ове организације“.

Пронађени документи

Јуче је Свећља саопштио да су пронађени документи који доказују учешће потпредседника Српске листе Милана Радоичића у недељним нападима на северу.

„У овим материјалима пронашли смо и документе злочинца који је такође на црној листи САД Милана Радоичића, ови документи доказују његову повезаност или директно учешће у овој акцији. Ово је списак оружја или дозвола од институција Србије који је дат Милану Радоичићу, где постоји и списак оружја које поседује, са бројевима, са свим пронађеним у првом ауту у реду, и дефинитивно оригинал документ је у рукама форензичара“, додао је он.

Према његовим речима, у близини манастира пронађен је и план напада.

Милан Радоичић повезиван је различитим кривичним делима – од трговине дрогом, преко умешаности у убиство Оливера Ивановића, до нелегалног ископавања шљунка. Радоичић је као потпредседник Српске листе директно укључен у политику и доношење одлука које се односе на живот Срба на КиМ.

Шта се десило у Бањској

Подсетимо, рафали су пробудили мештане Бањске на северу КиМ око 2.45 у недељу ујутру, а током хаотичног дана једини извор информација биле су изјаве приштинских власти, наводи албанских медија, непроверене објаве и по која фотографија униформисаних и наоружаних људи из околине манастира Бањска, које су се појављивале на друштвеним мрежама.

Затим су стизале и информације о погинулима, најпре о томе да је један косовски полицајац погинуо, а један рањен, а онда и о погинулим Србима.

Председник Србије Александар Вучић обратио се јавности тек у 20 сати и том приликом рекао:

“Говорићемо само оно што се догодило. Ноћас око 2:46 група Срба са КиМ поставила је два камиона као барикаде у Бањској, на северу КиМ. Затим је дошла косовска полиција, која покушава да их уколони и долази до сукоба са Србима који су поставили барикаде. У том сукобу је убијен косовски полицајац Африм Буњаку и рањено је још једно лице. У 8:57 административни прелази Јариње и Брњак су затворени, а пуцњава и даље траје. У 10:15 Албанци саопштавају да су четири српске општине зона антитерористичке операције. Шта се уствари догодило и о чему је реч, да људи знају? Иако сам сваког дана и у Бриселу и у Њујорку упозоравао да до свега овога може да дође, мало ко је желео да чује и да слуша. Срби, и то не људи из централне Србије како су лагали у приштинским медијима, већ људи са Косова и Метохије су се побунили не желећи да трпе Куртијев терор”, рекао је Вучић и додао да је небројено пута упозоравао међународну заједницу да је питање тренутка када ће они које косовска полиција прогони да покушају да учине нешто за себе и своје породице.

 

 

Milan Radoičić Foto:BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC

Нова.рс 

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар