Почетна » ЈАНКОВИЋ ПОЧЕО КАМПАЊУ Да будемо информисани, не информерисани

ЈАНКОВИЋ ПОЧЕО КАМПАЊУ Да будемо информисани, не информерисани

од admin
0 коментар

Окупила нас је љубав, а не мржња. Зато смо ми већ победили, рекао је вечерас председнички кандидат Саша Јанковић на првој предизборном скупу у новобеоградској Хали спортова.

Јанковић је пред бројним окупљенима рекао да ово не сме да буде земља у којој људима пљачкају куће, док полиција чува моћнике и да „ово не сме да буде земља фантомки“.

„Хоћемо да будемо информисани, а не информерисани. Нећу обећати како ћу вас ја запослити, лечити… Послодавац треба да запошљава, доктор да лечи, а свима њима треба држава, нагласио је Јанковић.

Он је истакао да ће вратити државу, једну по једну институцију и без страха. „Обећавам да, када постанем председник, нећете имати више права од оних који нису гласали за мене“, рекао је на скупу бивши заштитник грађана.

Како јавља репортер Данаса са лица места, уз звуке бубњева, у до последњег места испуњеној новобеоградској Хали спортова, на бину је вечерас на почетку изашло 100 јавних личности које су подржале кандидатуру бившег омбудсмана Саше Јанковића за председника Србије. На послетку, и сам Јанковић ушао је у халу уз овације окупљених.

Окупљенима се обратила мајка Алексе Јанковића, дечака који је извршио самоубиство због насиља које је трпео од вршњака у школи, а овацијама присутних је испраћено и обраћање прослављеног кошаркашког стручњака Душана Ивковића. „Данашња власт најгора је од свих пређашњих! Ово овде, сви ми заједно, биће лавина која ће оборити ту власт“, поручио је познати кошаркашки тренер.

Познати поп певач Владо Георгијев такође се појавио у Хали спортова као једна од личности које подржавају Јанковића у трци за председника Србије. „Први пут у животу сам иступио да подржим неког, зато вас молим да не буде – ‘пада киша, не могу на гласање'“, рекао је окупљенима Георгијев.

Председник Нове странке Зоран Живковић је са бине поручио да политичари у Србији морају на поправни испит. „Да завршимо оно што нисмо пре деценију и по“, закључио је Живковић.

Драган Шутановац, председник Демократске странке, изјавио је да се Србија распада због оних који су данас на власти и који свакодневно жртвују друге, да би сачували себе. Он је рекао да је поносан што може вечерас да се обрати у име Демократске странке, као странке која је кључна за промене у Србији, зато што Саша Јанковић негује и представља вредности на којима Демократска странка инсистира већ пуних 27 година.

„Саша Јанковић је одувек био принципијелан у поштовању рада и закона, говорио је и када су други ћутали. Грађани заслужују председника коме Србија није успутна станица, а место председника резервна позиција. Србија заслужује председника који ће да уједини земљу и превазиђе поделе у Србији као заштитник и грађана и државе“, закључио је Шутановац.

Међу јавним личностима које су подржале Јанковића, окупљенима се обратио и академик Душан Теодоровић који је рекао да морамо да се боримо, „даповратимо нашу државу која нам је отета“. „Пут којим треба да идемо, показао нам је Саша Јанковић“, истакао је Теодоровић.

Међу јавним личностима које су и вечерас подржале Сашу Јанковића биле су и Татјана Војтеховски, Александар Оџић, Бранислава Костић, Предраг Воштинић, Бранислав Трифуновић, Бранислав Лечић, Огњен Радивојевић, Здравко Шотра, Бранко Цвејић, Предраг Кораксић Коракс…

Почетком фебруара, Јанковић је , поднео оставку на место заштитника грађана на коме је био десет година и објавио да ће се кандидовати за председника.

Биљана Поповић Ивковић: Злоупотреба мајке Алексе Јанковића

Биљана Поповић Ивковић, чланица Председништва Српске напредне странке, саопштила је вечерас да је Саша Јанковић данас злоупотребио мајку Алексе Јанковића, који је трагично изгубио живот у мају 2011. године, зато што је био малтретиран од стране својих школских другова. „Скандалозно понашање Саше Јанковића нема оправдање, поготово због чињенице да је он и тада обављао функцију Заштитника грађана и дужан је да зна чињенице о овом трагичном случају. Подсећам Јанковића да се ова трагедија догодила у време када је Србијом управљала управо Демократска странка, чији је он данас кандидат, и у периоду када је он обављао функцију Заштитника грађана“, истиче се у саопштењу које је послала СНС медијима.

 

(danas)

Можда ти се свиди

Оставите коментар