Почетна » ДВЕРИ ИНЂИЈА:ПОДРШКА ЖЕНАМА НА СЕЛУ

ДВЕРИ ИНЂИЈА:ПОДРШКА ЖЕНАМА НА СЕЛУ

од Жиг Инфо
0 коментар

Женама је у данашње време веома тешко да остваре и ускладе радну и породичну функцију , јер немају довољну подршку институција.На селу је овај проблем посебно изражен. Сеоским женама је ограничена могућност запошљавања, образовања и економског остамостаљивања.

Жене имају много мање имовине у власништву, у службеној комуникацији су језички невидљиве , јер су означене мушким занимањима , у свакодневној комуникацији често се указује лош однос према жени и употребљава се секситистички жаргон.

Најчешће , оне нису власнице имовине, што је ограничавајући фактор у запошљавању сопственог посла.Бројни су примери дискриминације као што је на пример неплаћен женски рад у породичној сфери.

Жена на селу мора да зна која су њена права, доступност услуга које може користи и како да добије подршку у друштву и заједнице ,те да има једнаке могућности као и запошљавање жена у градовима.

Важан положај жена на селу је да понудимо могућност а то се односи пре свега на побољшање њиховог економског положаја.Организовасност жена на селу могу да зауставе негативан тренд и оснаже пољопривреду у целини.

Можда ти се свиди

Оставите коментар