Почетна » Јовановић: Држава се задужује по зеленашким каматама, поскупљења хране неиздржива

Јовановић: Држава се задужује по зеленашким каматама, поскупљења хране неиздржива

од Други Пишу
0 коментар

Посланик и портпарол Народне странке Стефан Јовановић изјавио је данас да је Србија „пред економским колапсом“, јер је инфлација двоцифрена, поскупљења хране су огормна, а половина запослених има плату испод 50.000 динара или до тог износа, док се држава задужује у иностранству „као код зеленаша“.

„Месо је поскупело 80 одсто и прети несташица, млеко је поскупело 50 одсто и влада несташица, уместо домаћег продаје се млеко из Пољске. Грађани знају да имају све мање новца у новчаницима, а повлашћена и богата елита на власти то не осећа, док грађани размишљају како да преживе и детету купе хлеб, млеко и месо“, реко је Јовановић Радио-телевизији Србије.

Јовановић је истакао да Народна странка има јасан став по питању сукоба Русије и Украјине, који је остао исти и пре и после избора.

„Наш став је да Србија мора да заузме неутралну позицију, а то значи да не мора да се додворава свима као што то ради председник Србије Александар Вучић, него да сачува своје националне интересе“, рекао је Јовановић.

Јовановић је навео да се по питању Косова и Метохије морају превазићи личне несугласице и партијски интереси, јер је заштита грађана и очување територијалне целовитости и државног суверенитета најважније државно и национално питање.

„Зато смо у Скупштини Србије предложили Резолуцију о Косову и Метохији са око 20 корака које би требало предузети у решавању косовског проблема и очекивали смо минимум националног јединства, али владајућа већина на челу са Вучићем није хтела да о томе разговара“, рекао је Јовановић.

На констатацију посланице СНС-а Невене Ђурић да је резолуција Народне странке „подсмевање грађанима“, Јовановић је упитао „да ли је подсмевање став да самопроглашено Косово не сме да постане члан УН и да морају да се заштите српски народ, његово културно наслеђе на Косову и Метохији и манастири“, као и да Заједница српских општина мора да се формира до 31. децембра, пошто није формирана у претходних десет година.

Упитан о најавама формирања „еворпске политичке заједнице“, које стижу из Европске уније, Јовановић је одговорио да је реч о иницијативи председника Француске Емануела Макрона која је одговор на „замор ЕУ за пријем нових чланица и проширење“.

„Та иницијатива је утешна награда за државе које не испуњавају критеријуме за чланство у ЕУ, међу којима је и Србија, нажалост. Процес европске интеграције Србије је заглављен у последњих десет година, а у последњих годину дана није отворено ниједно поглавље, што је показатељ стања и унутар наше државе“, рекао је Јовановић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар