Почетна » Николић: Ускоро ће српски возови ићи брзином већом од 100 километара на час

Николић: Ускоро ће српски возови ићи брзином већом од 100 километара на час

од admin
0 коментар

Реално је очекивати да српски возови ускоро буду у стању да се крећу брзином од преко 100 километара на час, оценио је данас председник Србије Томислав Николић у разговору с председником Руске железнице Олегом Белозјоровим.

„Време је да железница у Србији престане да буде социјална категорија, већ да поново постане крвоток привредног развоја, као што је некад била и као што је то случај у свим развијеним државама света“, рекао је Николић, саопштено је из његовог кабинета.

Пред Србијом и Руском железницом је, по његовим речима, велики посао на реализацији пројекта модернизације пруга у Србији, за шта се користи руски кредит од 800 милиона долара.

„Модернизацијом српских пруга требало би омогућити услове за повратак путника и роба на железницу, као вид транспорта. Деоница пруге ка Новом Саду, која је тренутно обухваћена радовима, биће укључена у пројекат изградње пруге Београд–Будимпешта“, рекао је председник Србије.

Белозјоров је истакао је да је дошао у Србију да се лично увери у којој су фази радови и да је пробна вожња којој је присуствовао показала да је заиста могуће достићи брзину од 100 километара на час.

Он је, како је саопштено, захвалио председнику Србије на подршци том пројекту, потврђујући да ће се побринути да се и убудуће сачува висок ниво сарадње између Србије и Руске железнице.

Бета/Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар