Почетна » Ковачевић (Народна странка): Власт води политику турбо задуживања, дуг од данас већи за 769 милиона евра

Ковачевић (Народна странка): Власт води политику турбо задуживања, дуг од данас већи за 769 милиона евра

од admin
0 коментар

 

„Држава не може да врати дугове настале оваквим турбо задуживањем. То је јасно и сваком грађанину који је узео кредит од банке и зна колико га је тешко вратити. Грађани кроз порезе и поскупљења враћају и дугове које узима држава, што је додатни и све тежи терет који више неће моћи носе“, рекао је Ковачевић.

„Србији предстоји дубока економска криза јер поскупљује готово све – хлеб, уље, бензин, струја, цигарете, претплата за РТС…“, рекао је Ковачевић.

Ковачевић је истакао да житарице никада нису биле скупље, док тренутна суша не погодује приносу.

„Све индустријске сировине су већ поскупеле за више од 25 одсто, а након њихове уградње у готове производе пик раста цена ће се догодити већ средином септембра“, рекао је Ковачевић.

Ковачевић је подсетио да је министар финансија Синиша Мали представио предлоге седам закона за које је министар навео да ће омогућити „даљи убрзани раст и развој српске економије“.

„Ти закони ће, нажалост, омогућити само веће задуживање на терет садашње генерације, али и наше деце. Не слажем се са Малим да се задуживањем може осигурати било какав напредак, а тек се никако не може достићи пусти сан од шест одсто привредног раста до краја ове године“, рекао је Ковачевић.

Ковачевић је додао да је потпуно јасно да „предлагач кредитног задужења нема никакав увид у стање привреде“.

„Ако томе додамо забринутост и опасност од новог затварања због новог таласа вируса корона, сигуран сам да нема ниједног параметра који иде у прилог тврдњи Малог“, закључио је Ковачевић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар