Почетна » Лончар иде из Владе, мењају га директорка РФЗО или Даница Грујичић

Лончар иде из Владе, мењају га директорка РФЗО или Даница Грујичић

од Други Пишу
0 коментар

Нову Владу очигледно нећемо добити средином јула, како је најављивао председник Србије Александар Вучић, јер битка око ресора још није завршена. Под знаком питања је како сазнајемо и Министарство здравља, а као замена Златибора Лончара озбиљно се разматрају два имена – директорка РФЗО Сања Радојевић Шкодрић и директорка Института за онкологију и радиологију Србије Даница Грујичић.

Да је сасвим извесно да ће бити великих променама за столом у Немањиној 11 рекао је председник Србије Александар Вучић у среду увече на Пинку.

“Не бих лицитирао, али велики део нове Владе Србије биће неки други људи”, рекао је Вучић и нагласио да размишља о четири кандидата за премијера Србије.

На питање чијим радом у досадашњој влади је задовољан, Вучић је одговорио да је задовољан радом премијерке Ане Брнабић, министра финансија Синише Малог „и неких других министара“, док „неким (министрима) није задовољан“.

Да Златибор Лончар вероватно неће бити у новој Влади Србије информација је која већ извесно време кружи у медијима.

Док улазимо у финални део формирања извршне власти у Србији, као његова замена на месту министра здравља помињу се директорка РФЗО Сања Радојевић Шкодрић и директорка Института за онкологију и радиологију Србије Даница Грујичић.

Грујичић свакако није изненађење, поготову након што је предводила листу Српске напредне странке на претходним изборима. Отворено је говорила и о разлозима за то.

“Мени кажу: Ви сте постали политичарка. Да, можда ја морам у неким стварима да мало ублажим неке своје ставове. Ја ћу отворено да кажем ако будем морала нешто да прећутим: Да бих сазидала Институт за онкологију, о овоме морам да ћутим. У чему је проблем? Шта је прече? Нама је најпотребнија нова зграда Инстутута како бисмо пацијентима пружили најбољу негу и пристојне услове лечења. Изградња нове зграде Института преча ми је од свега. Као и то да реформишемо здравствени систем. Увек ћу све рећи отворено, јер сам ја таква, па и нека „добијем по носу“. Дешавало ми се то и у животу и у раду”, рекла је Грујичић.

Кад је Радојевић Шкодрић у питању, која је према нашим сазнањима и вероватнији избор за нову министарку здравља, није много позната јавности.

У званичној биографији наводи да је доктор медицинских наука, професор на Медицинском факултету у Београду, на предмету Патологија. У звање асистента приправника изабрана је 2000. године, асистента 2004. и 2008, а доцента 2012. Године. На функцији в.д. директора Републичког фонда за здравствено осигурање је од 16. новембра 2017. године, након што је дотадашња в. д. директорка др Верица Лазић поднела оставку на ту функцију.

Јелена Јеловац  Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар