Почетна » Марија Лукић: Јутку на власт у Брусу вратили финансијски интереси на Копаонику и лош рејтинг СНС

Марија Лукић: Јутку на власт у Брусу вратили финансијски интереси на Копаонику и лош рејтинг СНС

од Други Пишу
0 коментар

Милутин Јеличић Јутка није ни излазио из политике, само није имао функционерско место, рекла је за Н1 народна посланица Странке слободе и правде Марија Лукић.

Како је додала, иза свега стоји заједнички интерес парцелисања Копаоника, који и прошла и садашња власт виде као „златну коку“.

Јутка је поднео оставку на место председника Општине Брус после пресуде по тужби Марије Лукић за сексуално узнемиравање на послу. Међутим, наставио је да чини део градске власти као један од шест одборника његове групе грађана.

А сада је постао члан Привременог органа Бруса, који је именовала Влада Србије.

„Имао је шест одборника у локалној скупштини, што је довољно да подржи или не подржи власт и има утицаја на неке одлуке“, објаснила је Марија Лукић за Н1.

Додаје да је и њега и садашњу председницу општине у општински одбор Српске напредне странке довео исти човек, Зоран Милојевић Зеља, и наложио да се именују за поверенике.

„Имају истог газду и то није више до партије, већ је то једна интересна група. А интерес је Копаоник, који је златна кока и његово парцелисање које је Јеличић почео, а садашња председница довршава“, казала је саговорница Н1.

Иза одлуке да се Јутка именује у Привремени орган стоје финансијски интереси и лош јертинг СНС, објашњава она.

„Јутка са својом групом грађана није део СНС, али им помаже. Ако би имала лош резултат, он би са својим одборницима преломио да имају власт у Брусу“, казала је Лукић.

Према њеним речима, атмосфера и сутуација у Брусу се нису много променили од када је иступила и тужила некадашњег председника општине. Каже да се грађани и даље уцењују и прети им се, чак и због обичног „лајка“ на друштвеним мрежама.

С друге стране, грађани се плаше да иступе јавно јер свако има некога ко ради у неком јавном предузећу.

Навела је пример председника једне месне заједнице који ју је назвао и указао на крађу, наводећи да у Плану капиталних инвестиција пише да се асфалтира пут ширине четири метра и дужине 2.200 метара, а да је у стварности направљен пут широк мање од четири метра и дугачак 1.700 метара.

Међутим, одбио је да све то каже јавно пред медијима или објави на друштвеним мрежама, плашећи се за себе и своје најближе.

„И ја се бојим, али сваког дана превазилазим тај страх“, поручила је Лукић.

Foto: N1

Н1/Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар