Почетна » Међу осумњиченима за крађу ордења из СИВ и бивши државни секретар Слободан Хомен

Међу осумњиченима за крађу ордења из СИВ и бивши државни секретар Слободан Хомен

од Други Пишу
0 коментар

Осам особа је ухапшено, док се за две трага, због сумње да су опљачкали десно крило Палате Србија и из канцеларије у њему однели вредно државно ордење. Међу осумњиченима за крађу је и бивши државни секретар Министарства правде Слободан Хомен, за којим се трага, сазнаје Нова.рс.

Како је саопштено, у опсежној акцији хапшења која је организована од стране Трећег основног јавног тужилаштва у Београду и Управе криминалистичке полиције, Службом за сузбијање криминала лишено је слободе осам лица Ј.М. (65), Н.А. (63), И.З. (53), О.П.Г. (65), С.С. (44), А.Т. (60), А.Р. (61) и Р.К. (64), док је за два лица, међу којима је и Слободан Хомен, Треће тужилаштво суду поднело предлог за расписивање потерница, пише Нова.рс.

Иначе, Слободан Хомен је српски политичар и адвокат. Он је у Влади Мирка Цветковића био постављен на место државног секретара Министарства правде. Био је члан Државне комисије за тајне гробнице убијених од септембра 1944. године и посланик Социјалдемократске странке у Народној скупштини Србије.

Како је познато широј јавности, био је народни посланик у сазиву 2012-2014. године.

Активни је колекционар одликовања Краљевине Србије и Краљевине Југославије.

Украдено 43.000 ордења
Подсетимо, како је саопштило тужилаштво, за сада 10 лица је у саизвршилаштву из канцеларије за ордење, која се налази у десном крилу СИВ-а, извршило тешку крађу државне имовине и то 43.000 државног ордења изузетно велике вредности.

Осумњичени су саслушани, сви су изнели одбране, након чега је Треће тужилаштво поднело суду предлог да се према четири лица одреди притвор, према два лица распише потерница и одреди притвор, јер нису доступни државним органима, а према три лица мера обезбеђења несметаног вођења кривичног поступка.

Foto Medija Centar Beograd

нова.рс/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар