Почетна » Кад председник општине наручује народним парама: Пола милиона за кафану, али мора да буде три врсте печења, 500г његушке пршуте, 400г сукане пите, урнебес…

Кад председник општине наручује народним парама: Пола милиона за кафану, али мора да буде три врсте печења, 500г његушке пршуте, 400г сукане пите, урнебес…

од Други Пишу
0 коментар

За услуге у етно кафани која има два објекта у ближем центру Ниша, а у једном објекту бар 200 места за ручавање, са интернет дометом у башти, Општина Медијана планира да издвоји 500.000 динара са ПДВ-ом. У тендерској документацији се наводи да ресторан треба да понуди предјела, јагњећа, телећа и прасећа печења, пилећу чорбу, као и специјалитете са роштиља, салате и посластице. Уколико ресторани понуде исте услове, биће изабран дужи рок, а у крајњем случају биће одлучено жребом.

У спецификацији јавне набавке, чији је наручилац председник Општине, наводи се да је потребно да ресторан омогући две врсте предјела – по 500 грама његушке и говеђе пршуте, крављег сира, панчете, маслина, као и 250 грама белог сира, а за друго предјело његушку, говеђу или другу, одговарајућу пршуту, порцију пихтија, 250 грама урнебеса и 400 грама сукане пите, пишу Јужне вести.

Што се специјалитета са роштиља тиче, предвиђено је по 300 грама свињских и пилећих ражњића, ћевапа, пљескавица, беле и димњене вешалице, као и димњене кобасице.

Такође, предвиђено је по килограм јагњећег, телећег и прасећег печења, као и пастрмке, а по 300 грама филета ослића и бранцина.

Порција палачинки са додацима и ораснице, такође су урачануте у набавци, као и 0,2 литра негазираног сока у стакленој амбалажи, као и газирани сокови, али и шоља црне кафе, чаја или еспреса.

Према анализи нишких кафана, тендер је „писан“, односно најближа, готово једина кафана која испуњава све услове је Етно кућа Бисер.

Потребан ресторан са два објекта у ширем центру града

Угоститељски објекти мораће, пише у јавној набавци, да испуне услове у погледу техничких капацитета и то да располаже салом за ручавање чији је смештајни капацитет минимум 200 места, као и капацитетом од 200 места у башти, те да располаже Wи-Фи дометом у целом објекту и башти. Такође, потребно је да има омогућен приступ особама са инвалидитетом.

Изабрани ресторан мораће да располаже са најмање два објекта на територији Града Ниша, који ће од центра града бити удаљен максимално 1,5 километара.

– Да располаже салама за ручавање које су светле, простране, климатизоване са вентилацијом, модерно опремљене, односно опремљене у етно стилу. Да има обезбеђен паркинг простор минимум 15 места. Посебна сала опремљена, климатизована са вентилацијом, капацитета најмање 20 места за организовање састанака, радног доручка или ручка високог квалитета у складу са протоколом. Радно време: сваког дана, најмање у периоду од 10 до 23 сата – пише у јавној набавци.

Што се запослених тиче, ресторан мора да има најмање 15 уговором запослених или ангажованих за пружање предметних услуга. Ресторан ће морати да испуни и услове у погледу хигијене и квалитета пружених услуга.

Уколико две или више понуда имају исту понуђену цену, предност ће имати понуда са дужим роком важења понуде, а у такође ако након рангирања на основу дефинисаних критеријума није могуће донети одлуку о додели уговора, ресторан ће, како су најавили из Медијане, бити одређен извлачењем путем жреба.

– Извлачење путем жреба наручилац ће извршити јавно, у присуству понуђача, и то тако што ће називе понуђача исписати на одвојеним папирима, који су исте величине и боје, те ће све те папире ставити у провидну кутију одакле ће прво извући само један папир. Понуђачу чији назив буде на извученом папиру ће бити додељен уговор. Након извлачења првог папира наручилац извлачи преостале папире један по један те сходно редоследу којим су извучени рангира преостале понуђаче. Понуђачима који не присуствују овом поступку, наручилац ће доставити записник извлачења путем жреба – пише у набавци.

Понуђачи имају рок до 22. фебруара у 12.30 часова да поднесу пријаве.

Такође, више од 580.000 динара Управа Општине Медијана у Нишу потрошиће како би напунила свој бифе, док ће Скупштина исте општине за свој дати више од 400.000 динара, а међу производима за које су и Управа и Скупштина расписале тендере су и виски, вињак, ликери, ракије и вина, са тачно наведеним маркама пића које желе.

Јужне вести подсећају да се у 2022. години највише се јело и пило у Општини Црвени Крст где су општинари од уговорених 1,8 милона динара, потрошили више од 1,6 милиона динара. Општина Медијана потрошила је скоро 920.000 динара, Општина Палилула 900.000, Општина Нишка Бања више од 800.000 динара, док је најмање поторошила Општина Пантелеј, односно 750.000 динара. За потребе градоначелнице Драгане Сотировски потрошено је нешто више од 700.000 динара из буџета Града и то је уједно и најмања цифра утрошена на угоститељске услуге.

Nebojša Kocić predsednik opštine Medijana Foto:medijana.rs; shutterstock

Јужне вести/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар