Почетна » Министар Момировић нас убеђује да смо „победили“ инфлацију

Министар Момировић нас убеђује да смо „победили“ инфлацију

од Други Пишу
0 коментар

Тренд раста цена у Србији се зауставио и цене полако почињу да падају, изјавио је министар трговине Томислав Момировић напомињући да смо годину дана „били љуту битку“ са увезеном високом инфлацијом која је сада – побеђена.

„Иза нас су тешке недеље, можда и најтеже у овом веку, али и под тим околностима држава мора да ради свој посао и не сме да стане. Предходних годину дана бијемо љуту битку са високом инфлацијом увезеном са истока Европе и данас слободно могу да кажем да смо у тој борби победили. Тренд раста цена се зауставио и цене полако почињу да падају“, изјавио је данас министар трговине Томислав Момировић, преноси Н1.

Момировић је додао да данас можемо да говоримо о томе да се тренд раста цена зауставио и да цене полако почињу да падају „што се најбоље види на великом броју акција у супермаркетима, као и да ће овај тренд ускоро остати трајан“.

„Претходних десет година, први пут у историји наше земље, имамо стабилан курс динара, незапосленост смо оборили на испод десет одсто, имамо импресиван раст плата и пензија и све то смо заједнички постигли. Нећемо се зауставити, јер Србија не сме да стане“, поручио је Момировић у саопштењу министарства.

Tomislav Momirović Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Н1/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар