Почетна » До сутра ће градоначелници и председници општина с југа поднети оставке

До сутра ће градоначелници и председници општина с југа поднети оставке

од Други Пишу
0 коментар

Како Н1 незванично сазнаје, сви председници општина и градоначелници са југа подносе оставке до сутра.

До сада је, према незваничним сазнањима агенције Бета, дугогодишњи градоначелник Лесковца Горан Цветановић поднео оставку на ту функцију. ПР служба градоначелника није одговарала на позиве агенције Бета, док неки од лесковачких опозиционара наводе да је таква наредба стигла из Београда.

Како „Политика” незванично сазнаје, иницијатива за оставке је стигла из врха СНС-а а повод су наводно предстојећи избори због чега ће највероватније по истом сценарију оставке поднети сви градоначелници и председници општина у Србији из редова владајуће коалиције.

Одборник опозиционе Групе грађана „За Лесковац – Заједно“ Ненад Здравковић казао је да по закону, ако градоначелник поднесе оставку, обавеза је да се најкасније 30 дана од тада распишу избори. „И то се баш уклапа са датумом највељених избора 17. децембра“, рекао је Здравковић и додао да је „За Лесковац – Заједно“ такав потез очекивала.

Подсетимо, градоначелник Смедерева Јован Беч поднео је јутрос оставку на ту функцију, а нова.рс незванично сазнаје да је исто учинио градоначелник Краљева Предраг Терзић.

Такође и председник општине Кучево Иван Рајичић је поднео оставку.

Foto N1

Гордана Бјелетић, Н1 Београд, Бета

Можда ти се свиди

Оставите коментар