Почетна » Понош: Од споразума о сарадњи опозиције не може бити штете, видећемо колико ће бити користи

Понош: Од споразума о сарадњи опозиције не може бити штете, видећемо колико ће бити користи

од Други Пишу
0 коментар

Здравко Понош, лидер странке Србија Центар приликом гостовања на телевизији Нова С поздравио је споразум који су потписале парламентарне странке које организују протест јер представља допринос бољој клими на опозионој сцени.

“Од тога не може бити штете, а колико ће бити користи зависи колико у то верују они који су стаали иза тог папира”, рекао је Понош. Сматра да је договор о техничкој сарадњи могућ у целој опозицији па и са странкама деснице. Без обзира што, како каже има „подрозење“ према руководствима неких странака, нема према њиховим бирачима и верује да ће се искрено борити за очување изборних резултата на терену. Подсетио је да СРЦЕ има договор о заједничком деловању са Демократском странком, странком Заједно и Румунском партијом који је много дубљи јер подразумева заједничке акције, а не само ненападање.

Када је у питању ситуација на Косову Понош је навео да око 2000 српске деце мање уписано у школе ове године јасно показује да долази до масовног исељавања Срба. “Најпре уписују децу у школе у централној Србији, па се селе целе породице. Не верују наравно Приштни, али ни Београду ни међународним актерима да ће ситуација бити боља. “Њима живот потврђује да постоји нека врста прећутне сагласности режима у Приштини и у Београду, али и међународних актера око тезе да кад нема Срба нема ни проблема. То постојаје сурова реалност за Србе на Косову“, рекао је Понош.

Понош је навео де је председник Вучић у гламурозно најављиваном говору у УН „објаснио свету да је свет неправедно место и да је Србија жртва те неправде“. Понош каже да не верује да је то Вучић тек сад открио и себи и свету и да је јасно да је такав говор био намењен за домаћу публику и уздизање Вучића. Оно што је скандал јесте што је Вучић тамо водио “ страначке плавуше“ као да је то туристичка тура.

На питање о честим Вучићевим прозивањима из иностранства упућених њему Понош каже да је то стандардни Вучивев начин опхођења према конкуренцији уместо прихватања полемике уживо на некој од телевизија у Србији. Позвао је Вучића да покаже доказ да је топио тенкове, напомињући да је он презентовао доказе да су тенкови продавни управо за време Вучићевог мандата као премијера.

Можда ти се свиди

Оставите коментар