Почетна » Нови 17. протест „Србија против насиља“

Нови 17. протест „Србија против насиља“

од Други Пишу
0 коментар

Нови 17. протест „Србија против насиља“ одржаће се у суботу 26. августа у Београду. Окупљање је заказано за 19 часова, на платоу испред Дома Народне скупштине, а после тога ће се ићи у протестну шетњу до РТС-а и седишта РЕМ-а.

Главна тема протеста је стање у просвети, а испред зграде Радио-телевизије Србије говоре ће одржати представница Синдиката „Независност” Весна Војводић и професорка из Зрењанина Сенка Јанков, кажњена смањењем плате после суспензије због подршке протесту.

Говорећи о свом учешћу на протесту, Сенка Јанков, која је и чланица Управног одбора покрета Нови Оптимизам, истакла је да је просвета област која се тиче и дотиче сваког појединца у друштву, док кроз однос и третман према образовању држава најјасније показује за које се вредности и принципе залаже.

„Оно што се са просветом дешава у Србији је најјаснији показатељ зашто ова и оваква власт опстаје овде више од деценије”, поручила је уочи протеста Јанков.

Професорка социологије Сенка Јанков се три месеца суочава са политичким оптужбама, након што је школа у којој ради, Зрењанинска гимназија покренула поступак суспензије против ње због тога што је плакат „Зрењанин против насиља“, окачила у Гоогле учионици.

Јанков овим поводом каже да је њен случај још један пример притисака на грађане Србије.

„Три месеца траје моја борба да докажем да позвати ученике на протест против насиља није страначко деловање и удруживање већ управо онакав професионализам и етичко деловање какво Закон о основама система од мене очекује. Политички прогон слободномислећих појединаца, поготово нас који долазимо из просвете јасно показује да ова власт жели да подјарми и контролише једину област која је способна да јој се озбиљно супротстави већ и једина која је способна да је деконструише и разоткрије”, поручила је Јанков.

Можда ти се свиди

Оставите коментар