Почетна » Не давимо Београд: Солидарност са радницима ФИАТ-а!

Не давимо Београд: Солидарност са радницима ФИАТ-а!

Покрет Не давимо београд сматра да су захтеви радника и радница оправдани

од Други Пишу
0 коментар

Активисти покрета Не давимо Београд данас су направили протестну акцију испред зграде Владе Србије и великим банером СОЛИДАРНОСТ, упутили поруке подршке радницима и радницама ФИАТ-а.

Покрет Не давимо Београд подржава захтеве радника и сматра да је обезбеђивање социјалних права и заштите свакога од њих најважнији задатак државе. Играњем са судбинама радника ФИАТ-а, држава је још једном показала да доноси одлуке у интересу страних инвеститора, уместо да ради у интересу радница и радника, грађана Републике Србије. Када је потписивала нови уговор, држава се обавезала да ће уложити 49 милиона евра, али је пропустила да у уговор укључи план и социјални програм за раднике и раднице ФИАТ-а. По свему што знамо, овај уговор ће бити још један у низу штетних уговора које је власт потписала, а све у име политике довођења страних инвеститора, а на терет радника. Знамо колико ћемо новца дати страној компанији, али не знамо колико ћемо и да ли ћемо уопште ишта зарадити.

Одговорна власт не би дозволила да се фабрика у Крагујевцу уопште нађе у оваквој ситуацији и нови уговор не би чекала оволико дуго да потпише нови уговор. Подсећамо, први уговор са ФИАТ-ом је потписан 2008. године на 10 година. Јавност никада није сазнала шта у уговору стоји. За сада, јавност није сазнала ни шта стоји у новом уговору, који је потписан у мају ове године, према коме би држава требало да издвоји 49 милиона евра за производњу новог модела електричног аутомобила у Крагујевцу.

Покрет Не давимо београд сматра да су захтеви радника и радница оправдани и да би држава морала да обезбеди њихово испуњење.

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар