Почетна » Вучић: Имам доказе да Мишковић стоји иза кампање; Преузимам одговорност за трагедију хеликоптера

Вучић: Имам доказе да Мишковић стоји иза кампање; Преузимам одговорност за трагедију хеликоптера

од admin
0 коментар

Премијер Србије Александар Вучић поновио је данас да има доказе да бизнисмен Миросла Мишковић стоји иза кампање која се води против њега. Премијер преузима одговорност за трагедију војног хеликоптера

ОБРЕНОВАЦ – Премијер Србије Александар Вучић поновио је данас да има доказе да бизнисмен Мирослав Мишковић стоји иза кампање која се води против њега и поручио да Србија више није тајкунска држава, те да ће њему заповедати само народ на изборима.

Одговарајући на питање новинара у Обреновцу како коментарише наводе појединих медија да Мишковић стоји иза одређених протеста против њега, Вучић је рекао да је Мишковић иза многих ствари и да ту нема изненађења.

“Човек иде по списку и гледа ко год негде нешто има да каже против мене, каже му да би да помогне, али да само мало јаче то каже против Вучића“, истакао је премијер нагласивши да за такве тврдње поседује и доказе.

“Ја сам председник владе и стим се не играм“, подвукао је Вучић додавши да је спреман да покаже доказе за своје тврдње свим надлжним органима.

Он је додао да проблем у земљи представљају Мишковић и његови тајкуни, “они који су суштински управљали овом земљом“.

“То је зато што више нема кредита које могу да повуку да држава плаћа од 100 -200 милиона на крају сваке године. Ово није више тајкунска држава. Мени не наређују тајкуни, мени заповеда само народ на изборима и у томе је суштинска разлика и тако ће се понашати и убудуће“, рекао је Вучић.

Премијер Србије поновио је данас да преузима одговорност за трагедију војног хеликоптера код Сурчина, оценивши да јавност никада неће бити задовољна без обзира на то каква је одлука донета.

„Шта је суштина – да је неко желео да спасе дете. Иако нисам био упознат са ситуацијом и ја бих им рекао да су ме питали, идите по дете“, рекао је Вучић новинарима у Обреновцу.

Јавност сада тражи „одговорност и главу генерала Бандића“, истог оног којег је у поплавама славила, само зарад политичких односа и поена, рекао је премијер и додао да се такве трагедије дешавају, те да је то живот и да након тога „треба да тугујемо, а не да мрзимо“.

Премијер је рекао да је са пилотима који су страдали летео и у немогућим условима, између осталог и у Фекетић, да је Војска и Србија изгубила хероје и да после такве трагедије треба да се тугује, а не мрзи.

ДОГОВОРИТЕ СЕЗА ШТА НАС КРИТИКУЈЕТЕПРЕМИЈЕР је изјавио да јавност треба да се одреди у томе да ли хоће да се руши споразум са ММФ или да се поштује, наводећи да се влада у договору са том финансијском институцијом бори да сачува интересе народа колико је год то могуће.
„Критиковали сте нас због повећања цена струје, а од 1. априла нема повећања струје. Јел нас критикујете због поштовања споразума са ММФ или нас критикујете због непоштовања споразума, договорите се“, рекао је Вучић и истакао да се Влада Србије у споразуму са ММФ бори за оздрављење српске привреде.

Упитан да ли су тачне информације да је прво од МУП-а тражено да пошаље хеликоптер по дете, Вучић је рекао да је можда тражено и од једних и од других, али да то ништа не мења, јер је најважније било спасити дете.

Према његовим речима, јавност би и у случају да се по дете није отишло била незадовољна.

„Не трудим се да се додворавам некоме, ја доносим веома тешке одлуке и у томе се разликује озбиљан политичар од шалабајзера. Нису ме питали, али и да јесу рекао бих им спасите дете“, рекао је Вучић.

Упитан где су били министри Гашић и Лончар, пре него што је хеликоптер требало да слети на сурчински аеродром, Вучић је рекао да не зна, али да то није важно, јер од тога нису желели да имају политичку корист, него да помогну детету.

Вучић је такође нагласио и да је Сурчин најбоље место за слетање.

Премијер је истакао и да се истрага води и да ће војска саопштити све резултате те истраге, као и да не треба тражити одговор од њега зашто су поједини медији објавили да је хеликоптер слетео.

РАЗВОЈ ПРИВРЕДЕ, А НЕ НАСИЉЕ ПОЛИТИКА ЗА КИМ

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је данас, на годишњицу погрома српског становништва на Косову и Метохији, да политика Србије и Срба на КиМ мора да буде заштита наших националних интереса, развој српске привреде, а не насиље. Вучић је, одговарајући на питања новинара у Обреновцу, рекао да Србија и њен народ на Косову морају да воде „најмудрију, најодговорнију и најозбиљнију полиитку“.

„Наш одговор никада не сме да буде рушење туђих верских објеката. Наш одговор никада не сме да буде насиље, већ заштита наших националних интреса. Одговор мора да буде живот Срба на КиМ“, рекао је Вучић.

Према његовим речима Србија мора да развија и јача српску привреду и могућност за опстанак нашег народа у јужној покрајини.

„Морамо да се понашамо, ако смем то да кажем, онако како су се неки у нашем окружењу понашали десетинама година да би дошли до остварења својих циљева. Мислим да су памет, мудрост, озбиљност, одговорност, и посвећеност наши адути, а не било какво ратовање или сукобљавање“, закључио је Вучић.

Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар