Почетна » Новаковић: Власт нема одговор на кризу, владу прави рутински

Новаковић: Власт нема одговор на кризу, владу прави рутински

од Други Пишу
0 коментар

Посланик и потпредседник Народне странке Борислав Новаковић изјавио је данас да власт нема одговор на инфлацију и економску кризу и да „владу прави рутински, као да је најбоље време“.

„Инфлација ће бити све већа, а економска криза, која нас је окрзнула, удариће нас и оставити катастрофалне последице. Много људи ће изгубити посао и неће моћи да прехране породицу. Кризно време тражи кризно управљање, али се у поставци владе не види ништа што указује да ће ситуација у наредним месецима бити још драматичнија“, рекао је Новаковић на седници Скупштине Србије на којој се расправља о Предлогу измена закона о министарствима.

Новаковић је навео да „о томе није било речи, него се расправљало о геопоилтици, која грађане не занима“.

„Геополитиком се у Србији, осим малог броја компетентних, баве људи испред продавница који пију ’зидарско’ пиво и расправљају да ли је јача Русија или Америка, а то народ не интересује. Људе интересује економска стабилност, јер је у Србији велика инфлација, као и да ли ће успети да прехране породицу и како ће преживети од првог до првог“, рекао је Новаковић.

Новаковић је навео да је Министарство за друштвени дијалог заправо било „министарство за монолог“ и да ниједна кључна тема није отворена на озбиљан начин.

„У Новом Саду се догодила провала насиља, и у јулу када је усвајан Генерални урбанистички план и јуче на Шодрошу. Или ћемо расправљати о институцијама на цивилизован начин или ћемо избегавајући неке теме произвести емоцију која ће извести људе на улицу. Хапшење, привођење и брутална сила не смеју бити начин на који се поступа, а то се догодило у Новом Саду“, закључио је Новаковић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар