Почетна » Лопандић: Треба да се вратимо на пут који смо почели пре 20 година – интеграције у ЕУ

Лопандић: Треба да се вратимо на пут који смо почели пре 20 година – интеграције у ЕУ

Саопштење Србија центар-Срце

од Други Пишу
0 коментар

Гостујући у емисији „Нови дан“ на Н1 телевизији Душко Лопандић, бивши дипломата и члан покрета „СРЦЕ“, рекао је: “ Ми стално мало шаљемо неке поруке у Москву, а неке мало у Брисел и да је то та политика врдања, те се бојим да ћемо да завршимо са „луз-луз“, а не са „вин-вин“ комбинацијом.

Коментаришући потписивање споразума министара спољних послова Србије и Русије у Њујорку, Лопандић каже да је то „садржински миноран аранжман“, али да је проблем што је потписан у моменту агресије Русије на Украјину. У питању су место и време које представља одређену симболику.

„Тренутно осим споразума о питањима енергетике са Русијом нема основа да се потписује било шта, треба да се вратимо на пут који смо почели пре 20 година – интеграције у ЕУ.“ – сматра Лопандић. „Пре пар дана смо читали колико људи умире од загађења ваздуха у Србији јер се не поштују европски стандарди, да су све реке у Србији загађене…Европске интеграције нису питање теорије, већ живота и опстанка“- нагласио је он.

Лопандић додаје да му се чини да је у овој фази питање којом се наша власт не бави питање европских интеграција – „немамо чак ни Владу, па како да онда имамо реформе“ – закључио је он.

Можда ти се свиди

Оставите коментар